Skanūs naminiai rageliai, kuriuos galėsite greitai pasigaminti, kai tik jų užsinorėsite. Jie fantastiškai skanūs ir taip greitai paruošiami, kad net nebenorėsite jų pirkti parduotuvėje!
Jums reikės:
- 350 g paprastų miltų
- 250 ml pieno
- 21 g šviežių mielių
- 30 g sviesto
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 – 2 šaukštų pieno aptepimui
- Rupios jūros druskos
- Linų sėmenų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruoškite raugą iš pusės kubelio mielių, 1 šaukštelio cukraus ir 1 šaukštelio miltų.
Įpilkite truputį drungno pieno (likusį pieną reikės įmaišyti į tešlą).
Sumaišykite mieles su miltais ir cukrumi.
Padėkite dubenį ant šilto radiatoriaus.
Į persijotus miltus su 1 šaukšteliu druskos įmaišykite pakilusį raugą.
Vietoj sviesto galite naudoti naminius taukus – 30 gramų.
Užminkykite vientisą tešlą.
Iškart po minkymo padėkite tešlą ant silikoninio kilimėlio.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus padalykite tešlą į dešimt atskirų dalių.
Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką.
Kiekvieną tešlos gabalėlį kuo ploniau iškočiokite į trikampį.
Suvyniokite tešlos trikampį į ritinį.
Gali likti šiek tiek tešlos vienam nedideliam ritinėliui.
Susuktus ragelius sudėkite ant išklotos kepimo popieriumi kepimo skardos.
Tada juos patepkite pienu, pabarstykite rupia jūros druska ir linų sėmenimis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Kad būtų vandens garų, į orkaitę įdėkite nerūdijančio plieno dubenį su vandeniu.
Taip kepkite 20 minučių.
Susukti rageliai bus nepaprastai skanūs – traškūs išorėje ir minkšti viduje.
Kitą kartą tikrai gaminsite dvigubą partiją!
Linkime gero skonio!