Minkštos ir tiesiog burnoje tirpstančios bandelės – tai puikus desertas, kuris tikrai patiks visiems jūsų šeimos nariams. Paruošti tokias bandeles yra labai paprasta, be to, tam sugaišite visai nedaug laiko. Taigi, pradėkime!
Jums reikės:
Tešlai:
- 150 g miltų
- 80 ml pieno
- 20 g cukraus
- 1 pakelio sausų mielių
- Žiupsnelio druskos
- 20 g kreminio sūrio
Pastaba: kreminį sūrį galima pakeisti nesūdytu sviestu.
Įdarui:
- 15 g kreminio sūrio
- 10 g cukraus
Kaip gaminti?
Gerai išmaišykite pieną ir mieles, atidėkite.
Atskirame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, cukrų ir žiupsnelį druskos. Šiuos ingredientus gerai išmaišykite. Sumaišykite su pienu ir mielėmis.
Palaipsniui berkite miltus. Pirmiausia minkykite tešlą mentele, o vėliau – rankomis (minkymas rankomis turėtų užtrukti apie 10 minučių). Iš minkštos tešlos suformuokite rutulį ir uždenkite maistine plėvele. Laikykite šiltoje vietoje apie valandą – tešla turi padvigubėti.
Šiek tiek paminkykite iškilusią tešlą, iškočiokite (tešla turėtų virsti maždaug 17×50 cm dydžio papločiu).
Ant tešlos uždėkite ploną kreminio sūrio sluoksnį ir pabarstykite cukrumi. Susukite į ilgą ritinėlį, supjaustykite į 6 lygias dalis. Palikite šiek tiek pastovėti.
Kepkite 15-18 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Linkime gero skonio!