Išbandykite labai paprasto pyrago keptuvėje receptą! Tai nuostabiai purus ir minkštas bananų pyragas. Jis toks skanus, kad tiesiog tirpsta burnoje. Būtinai paragaukite!
Sudėtis
- 1 kiaušinis
- žiupsnelis druskos
- 80 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 150 ml pieno
- 60 g aliejaus
- 150 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 bananai
- 3 šaukšteliai cukraus karamelei
Gaminimas
Įmuškite kiaušinį. Įberkite žiupsnelį druskos.
Sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakite.
Supilkite pieną.
Pridėkite aliejų. Vietoj jo galima naudoti ir lydytą sviestą.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą.
Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Pasirinkite keptuvę storu dugnu ir ištepkite sviestu.
Pabarstykite keptuvę cukrumi, kuris virs karamele.
Bananus supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite keptuvėje. Bananus galima pakeisti ir obuoliais.
Užpilkite bananus tešla, išlyginkite mentele ir kepkite ant nedidelės ugnies apie 40 min.
Patikrinkite dantų krapštuku, ar pyragas iškepęs.
Uždenkite keptuvę lėkšte ir apverskite. Gausite nuostabaus skonio pyragą prie arbatos!