Paprastai saldžių kepinių gaminimas užtrunka daug laiko ir verčia pakratyti piniginę. Šiandien papasakosime, kaip iškepti bananų pyragą keptuvėje… Jums prireiks tik vieno kiaušinio.
PYRAGAS SU BANANAIS KEPTUVĖJE
Paprastas, nesudėtingas ir kvapnus desertas, nereikalaujantis milžiniškų pastangų ir laiko. Keletas paprastų ingredientų, gili neprideganti keptuvė – ir viskas bus padaryta. Jei jums atrodo, kad pyragus gaminti sunku, būtinai išbandykite pyrago keptuvėje receptą.
INGREDIENTAI
- 150 g miltų
- 150 ml pieno
- 1 kiaušinis
- 2 bananai
- 80 g cukraus
- 6 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
GAMYBA
- Giliame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų ir žiupsnelį druskos.
- Įpilkite vanilinio cukraus arba vanilės esencijos. Ir vėl viską išmaišykite.
- Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų arba lydytą sviestą. Pieną galima pakeisti kefyru, taip pyragas bus dar gardesnis.
- Miltus persijokite ir į juos suberkite kepimo miltelius. Sumaišykite sausus ir skystus ingredientus.
- Gilios, 22–24 cm skersmens keptuvės dugną ištepkite sviestu. Paviršių pabarstykite 3 šaukšteliais cukraus.
- Nulupkite bananus ir supjaustykite mažais 3-4 cm ilgio gabaliukais.
- Į keptuvę sudėkite bananų skilteles ir ant viršaus supilkite tešlą. Išlyginkite tešlos paviršių ir uždenkite keptuvę dangčiu.
- Kepkite pyragą ant silpnos ugnies 40-50 minučių. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite dantų krapštuku. Uždenkite keptuvę lėkšte ir ant jos apverskite pyragą.
Šis pyragas yra minkštas ir kvapnus, taip pat jį galima kepti orkaitėje su bet kokiu įdaru. Jei nemėgstate keptų bananų, kaip įdarą naudokite obuolius, abrikosus, kriaušes, slyvas. Orkaitėje pyragas kepamas 35-45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Bananų pyragą rekomenduojame užpilti plakta grietinėle arba tiršta grietine.
Šis gardus pyragas tiks prie kavos ar arbatos puodelio. Linkime jums skanaus.