Puikaus, greitai paruošiamo ir fantastiškai skanaus apversto bananų pyrago su karamelės skoniu receptas!
Receptą radome jums „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
(puodelio dydis: 200 ml)
- 3 šaukštų sviesto arba margarino (75 g)
- 1 1/4 puodelio cukraus pudros (200 g)
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus (5 g)
- 1 žiupsnelio druskos
- 2 1/2 puodelių kvietinių miltų (250 g)
- 3/4 puodelio pieno (150 ml)
- 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių (14 g)
- 1/2 puodelio kakavos miltelių (45 g)
- 1 puodelio karšto vandens (200 ml)
- Bananų
Sirupui:
(puodelio dydis: 200 ml)
- 1 puodelio sutirštinto pieno (260 g)
- 1/2 puodelio kakavos miltelių (45 g)
- 1 1/2 puodelio pieno (300 ml)
- Kepimo formos: 30x20x6 cm
Gaminimo eiga:
Kakavos miltelius sumaišykite su karštu vandeniu.
Išmaišykite iki vientisos masės.
Cukrų išsukite su minkštu sviestu.
Supilkite pieną, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Įmaišykite žiupsnelį druskos.
Įmaišykite ištirpintą kakavos masę ir kepimo miltelius.
Maišykite, kol masė taps vientisa.
Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
Ant dugno sudėkite griežinėliais supjaustytus bananus.
Supilkite paruoštą tešlą ir išlyginkite.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Tuo tarpu paruoškite sirupą.
Puode sumaišykite pieną, kondensuotą pieną ir kakavą.
Išmaišykite ir leiskite kad užvirtų.
Iškeptą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir užpilkite sirupu.
Palaukite 20 minučių ir apverskite.
Galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: