Norint paruošti šį skanų pyragą, net nereikia įjungti orkaitės. Tiesiog išbandykite šį paprastą receptą ir visi liks sužavėti. Pyragas atrodo tarsi iš konditerijos parduotuvės ir jį labai lengva paruošti!
Būtinai išsaugokite šį receptą!
Jums reikės:
Sausainių pagrindui:
- 110 g sausainių
- 60 g sviesto
Pirmam sluoksniui:
- 2 bananų
- 200 g plaktos grietinėlės
- 10 g želatinos + 50 ml vandens
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 400 g kreminio sūrio arba varškės
- 5 šaukštų cukraus pudros
- Vanilino
Antram sluoksniui:
- 10 g želatinos + 50 ml vandens
- 200 ml vandens
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 3 šaukštų cukraus
- 2 bananų
Gaminimo eiga:
Sausainius sumalkite iki trupinių.
Ant jų supilkite ištirpintą sviestą.
Gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.
Suberkite sausainių masę į torto formą, suspauskite ir atšaldykite.
Kiekvienam sluoksniui želatiną reikia 10 minučių pamirkyti vandenyje.
Tada ištirpinkite ją mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
Bananus supjaustykite griežinėliais ir plaktą grietinėlę išplakite iki standumo.
Kreminį sūrį (maskarponę) arba varškę taip pat išmaišykite elektriniu panardinamuoju maišytuvu.
Tada sumaišykite ją su grietinėle, želatina ir išplakite iki vientisos masės.
Ant sausainių sluoksnio dėkite bananų griežinėlius ir užpilkite paruoštu kremu.
40 minučių palaikykite šaldytuve.
Dabar sumaišykite visus antrojo sluoksnio ingredientus, išskyrus bananus.
Taip pat sudėkite išbrinkusią želatiną ir išplakite iki vientisos masės.
Išdėliokite bananų griežinėlius, paskleiskite paskutinį želės sluoksnį ir kelioms valandoms padėkite desertą į šaldytuvą.
Kai sustings, išimkite formą ir džiaukitės gražiu desertu.
Be to, jis labai skanus!
Gero apetito!