Fantastiškai skanus, gaivus ir ypač paprastas pyragas su bananais ir tiesiog gomurį glostančiu kremu. Nereikės nei virti, nei kepti!
Jums reikės:
350 g jogurto;
350 g maskarponės;
100 g cukraus;
50 g šokolado drožlių;
10 g tirpintos želatinos (maždaug 2 arbatinių šaukštelių);
16-18 ilgų sausainių;
130 ml pieno;
30 ml „Latte Macchiato“ likerio (nebūtina, jei jo neturite, galite įpilti truputį kavos ar sirupo);
2 bananų.
Kaip gaminti?
Supilkite želatiną į metalinį dubenį ir užpilkite 50 ml šalto vandens. Maskarponę sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės. Sumaišykite jogurtą ir šokolado drožles.
Išbrinkintą želatiną sumaišykite su 30 ml pieno ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Palikite želatiną atvėsti iki kambario temperatūros ir supilkite į mišinį su jogurtu. Paruoškite stačiakampią maždaug 24 cm x 14 cm dydžio formą ir išklokite maistine plėvele.
Sumaišykite pieną su likeriu, kava arba sirupu. Supilkite į anksčiau paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite.
Paruoštą indą išklokite sausainių sluoksniu, pilkite kremą, tada dėkite bananus, ir užpilkite likusiu kremu. Formuokite antrąjį sausainių sluoksnį. Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu.
Paruoštą pyragą uždenkite maistine plėvele ir 3-4 valandas palaikykite šaldytuve (geriausia – per visą naktį). Kai pyragas bus sustingęs, nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite ir patiekite. Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu.
Skanaus!