Daugelis žmonių mano, kad tokie zefyrai, kaip parduotuvėje gali būti pagaminti tik konditerijos gamykloje. Jūs būsite labai nustebinti, tačiau šį patiekalą galite pasigaminti namuose iš paprastų ingredientų vos per valandą. Mes jums pasakysime, kaip savo rankomis pasigaminti bananinius zefyrus. Be to, šis desertas yra labai kvapnus ir švelnus, daug skanesnis nei parduotuvėje.
Yra daug pagrindinių paslapčių, kaip gaminti zefyrus namuose. Pirmiausia, negalvokite agaro pakeisti pektinu ar želatina. Antroji taisyklė sako, kad vaisių masė turi būti gero tankio, todėl nereikia tingėti jų išplakti. Priešingu atveju zefyrai gali nepavykti.
Naminių patiekalų gamybai naudokite saldžius ir prinokusius bananus. Tačiau būkite atsargūs: minkštimas neturėtų būti per minkštas. Tada bananų zefyrai bus gražūs ir skanūs!
Jums reikės:
- Obuoliai 300 g
- Bananai 2 vnt.
- Kiaušinio baltymai 40 g
- Vanduo 140 ml
- Cukrus 600 g
- Agaras 10 g
- Cukraus pudra pagal skonį
Gaminimas:
Bananus nulupkite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Pastatykite bananų tyrę ant lėtos ugnies ir virkite keletą minučių, retkarčiais pamaišydami. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir 20 minučių atšaldykite.
Nuplaukite, nusausinkite obuolius, išimkite šerdį. Kepkite 180 ° C temperatūroje apie 30 minučių, kad jie taptų minkšti. Atskirkite žievelę nuo minkštimo, obuolių padažą paruoškite trintuvu. Atvėsinkite ir atšaldykite 20 minučių.
Sumaišykite abiejų rūšių košę ir atvėsintą kiaušinių baltymą. Plakite mišinį iki tirštos masės.
Atskirai sumaišykite vandenį ir agarą. Mišinį kaitinkite ant ugnies maždaug 5 minutes, kol jis sutirštės. Įpilkite cukraus, padidinkite šilumą ir virkite dar 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Leiskite atvėsti 2–3 minutes.
Palaipsniui supilkite sirupą į vaisių masę, nuolat maišydami. Plakite iki standžių putų.
Sudėkite masę į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus formuokite zefyrų puseles. Palikite 6 valandas kambario temperatūroje.
Pabarstykite cukraus pudrą puses ir sujunkite.
Sumaišę sirupą su vaisių mase, galite įpilti maistinių dažų. Tai padarys naminius patiekalus ne tik labai skanius, bet ir gražius. Jei norite spalvingo zefyro, tada bendrą masę padalinkite į keletą dalių, kiekvieną spalvą sukurkite atskirai.