Home Receptai Naminiai bananiniai ledai. Nebrangūs ir labai skanūs!

Naminiai bananiniai ledai. Nebrangūs ir labai skanūs!

0
Naminiai bananiniai ledai. Nebrangūs ir labai skanūs!

Vis daugiau žmonių pasaulyje atsisako valgyti gyvūninės kilmės produktus, pvz., mėsą, paukštieną, žuvį, jūros gėrybes, kiaušinius ir pieno produktus. Vieni atsisako dėl etinių priežasčių, kiti dėl alergijos gyvūniniams baltymams.

Tokiu atveju turite ieškoti daugelio maisto produktų alternatyvų, kad maistas būtų ne tik sveikas, bet ir skanus. Ledai yra vienas iš labiausiai mėgstamų desertų tiek vaikams, tiek suaugusiems, ir jūs neturėtumėte jų pamiršti net ir jei esant vegetariškai mitybai.

Gaminimas:

Vegetariškų ledų pagrindas yra bananai. Jie suteiks tinkamą kreminę konsistenciją ir būtiną tankį.

Norėdami pagaminti vegetariškus ledus, turėtumėte pasiruošti šiuos ingredientus:

Bananus;

Medų;

Migdolų pieną.

Norėdami sukurti savo mėgstamą skonį, galite pridėti kakavos, vanilės, uogų sirupo ir kt.

Nuluptus bananus supjaustykite 5-7 mm storio griežinėliais. Tuomet sudėkite ant minkštos plastikinės lentelės ir sudėkite į šaldiklį 3-5 valandoms, kol užšals.

Jūs galite šaldyti bananus ir plastikiniame maišelyje, tačiau svarbiausia yra laikytis taisyklių: pirma, jie neturėtų būti vienas ant kito, o antra, paviršius, ant kurio atsiduria bananai, turėtų būti minkštas, kad vėliau būtų lengva juos nuimti.

Riešutų pieną galima įsigyti arba pasigaminti patiems. Antru atveju turėtumėte užmerkti mėgstamus riešutus, kurie vėliau turi būti sumaišyti su vandeniu maišytuve, pridedant saldiklio.

Toks pienas gali būti naudojamas kaip pakaitalas įprastam karvės pienui. Standartinis riešutų kiekis litrui yra 100 gramų.

Kai bananai sušąla, ledų paruošimas truks tik 5-10 minučių. Jei maišytuvas yra galingas, galima naudoti šaldytus bananus iš karto. Jei ne toks galingas, palikite šaldytus bananus 5 minutes kambario temperatūroje, kad jie būtų šiek tiek minkštesni.

Bananus, medų ir papildomas kvapiąsias medžiagas, pavyzdžiui, vanilę ir kakavą, sudėkite į maišytuvą. Augalinis pienas padės išgauti reikiamą konsistenciją, tačiau iš karto daug jo įpilti nėra verta, geriau pilti po nedaug, kad gautumėte vienalytę masę.

Po to ledai turėtų būti sudedami į indelius, papuošti riešutais ar uogomis. Valgyti reikėtų iškarto, kol ledai neištirpo. Jei ledai bus valgomi vėliau, tada jie gali būti sudedami į vieną didesnę formą, ar atskiras mažesnes.

Skanaus!