Ši žiemos mišrainė jums tikrai patiks! Ji labai panaši į „Olivier“ salotas, tačiau turi savo ypatumų ir niuansų. Jums tiesiog būtina ją išbandyti!
Žiemos mišrainė labai panaši į „Olivier“ salotas, tik jai, žinoma, salotų lapai nenaudojami. Nors juk visai nesvarbu, koks tas patiekalo pavadinimas, svarbiausia, kad skanu!
Ingredientai:
- Majonezas – 400 gramų;
- Bulvės – 8 vnt.;
- Pipirai ir druska – pagal skonį;
- Morkos – 4 vnt.;
- Kiaušinis – 6 vnt.;
- Virta dešra – 500 gramų;
- Konservuoti žirneliai – 350 gramų;
- Svogūnų laiškai – pagal skonį;
- Krapai – pagal skonį.
Gaminimas:
Pirmiausia turite paruošti visus ingredientus: išvirkite kiaušinius, kad tryniai būtų kieti. Bulves ir morkas virkite su lupenomis, kol daržovės suminkštės.
Supjaustykite bulves mažais kubeliais.
Morkas taip pat supjaustykite kubeliais.
Sudėkite morkas ir bulves į dubenį.
Tuomet į dubenį supilkite konservuotus žirnelius (be skysčio, žinoma).
Supjaustykite kiaušinius mažais kubeliais ir taip pat suberkite juos į dubenį.
Galiausiai supjaustykite dešrą kubeliais ir supilkite į dubenį.
Tą patį padarykite su marinuotais agurkėliais – supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį.
Pagal skonį į mišrainę įdėkite šiek tiek susmulkintų svogūnų laiškų ir krapų.
Galiausiai įberkite druskos ir pipirų ir įdėkite majonezo. Mišrainė padaryta! Leiskite jai šiek tiek pastovėti, tada patiekite.
Vaizdo įrašas: