Jei šaldytuve turite šaldytų baklažanų, belieka išspręsti tik vieną problemą – nuspręsti, ką gaminti iš šių daržovių. Pasirodo, šaldytų baklažanų skonis gali prilygti šviežioms daržovėms. Siūlome pasigaminti nuostabaus skonio baklažanų užtepėlę, kurią galėsite patiekti ir ant šventinio stalo. Sugaišite visai nedaug laiko, o paruoštos užtepėlės skonis jus tikrai maloniai nustebins.
Jums reikės:
- 3 nedidelių baklažanų
- 0,5 stiklinės išgliaudytų graikinių riešutų
- 1 svogūno
- Petražolių arba kalendros
- Augalinio aliejaus
- 2 arb. š. adžikos
- 2 česnako skiltelių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- Atitirpinkite baklažanus ir keliose vietose šakute persmeikite baklažano žievelę. Daržoves suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 30-40 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
- Kai baklažanai atvės, šaukštu atskirkite baklažanų minkštimą nuo žievelės ir supjaustykite peiliu.
- Graikinius riešutus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Kai graikiniai riešutai atvės, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba kočėlu.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Pakepinkite augaliniame aliejuje, suberkite smulkintus riešutus, ir viską pakepinkite dar 1 minutę. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Smulkiai supjaustykite žalumynus (naudosime 3-4 valgomuosius šaukštus smulkintų žalumynų). Susmulkintus žalumynus su daržovėmis ir riešutais pakepinkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių, įdėkite adžikos.
- Išspauskite česnaką ir sumaišykite su gauta mase. Įmaišykite smulkintus baklažanus. Galite įberti mėgstamų prieskonių.
- Sutrinkite trintuvu.
- Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.
- Ši užtepėlė gali būti patiekiama su mėsos patiekalais ar tiesiog su duona.
Skanaus!