Baklažanų užkandžio, kuris gali būti patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas, receptas!
Reikės
200 g maltos kiaulienos;
1 baklažano;
1 šaukštelio sojos padažo;
juodųjų pipirų;
malto imbiero;
druskos;
0,5 šaukšto krakmolo;
1 kiaušinio baltymo;
100 g miltų;
1 puodelio pomidorų sulčių;
svogūno.
Gaminimas
Viską, išskyrus miltus, sudėkite į mėsą ir gerai išmaišykite.
Baklažanus perpjaukite per pusę (išilgai) ir supjaustykite gabalėliais į šešis plonus žiedlapius kiniškų lazdelių (pieštukų) pagalba. Jos veikia kaip ribotuvas, neleidžia perpjauti iki galo.
Į kiekvieną žiedlapį įdėkite mėsos įdaro.
Gautus ruošinius išvoliokite miltuose. Perteklius gali nubyrėti.
Kepkite baklažanus iš visų pusių ant mažos ugnies, keptuvę sutepę sviestu.
Tada supilkite stiklinę pomidorų sulčių ir kepkite 10 minučių uždengę dangčiu.
Skanaus!