Mes puikiai žinome, kad mūsų mieli skaitytojai mėgsta žiemai pasigaminti įvairių daržovių konservų. Todėl stengiamės nedelsti ir skelbti naujus įdomius konservavimo receptus. Taigi, šiandien jums paruošėme įdomų baklažanų suktinukų su morkomis ir paprikomis receptą.
Marinuoti baklažanų suktinukai puikiai tinka prie mėsos ir bulvių patiekalų. O šio užkandžio dėka, bet koks patiekalas atrodys šventiškai! Tikimės, kad receptas jums tikrai patiks! Laukiame jūsų atsiliepimų komentaruose. O dabar paskubėkite išbandyti receptą!
BAKLAŽANŲ SUKTINUKŲ RECEPTAS
INGREDIENTAI VIENAM LITRINIAM STIKLAINIUI
- 500 g baklažanų
- 1 morka
- 4 česnako skiltelės
- 1 saldžioji paprika
- Nedidelis ryšulėlis šviežių žolelių
- Pipirai
- 2 šaukšteliai cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 šaukštelio acto esencijos
- Vanduo
GAMINIMO BŪDAS
Pirmiausia labai gerai nuplaukite baklažanus ir nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais. Švarius baklažanus supjaustykite išilgai plonais griežinėliais ir pašalinkite galus.
Supjaustytus baklažanus išdėliokite ant lėkštės, pasūdykite ir palikite 20 minučių pastovėti. Po to nuplaukite griežinėlius po tekančiu vandeniu ir nusausinkite tais pačiais popieriniais rankšluosčiais.
Tai daroma siekiant atsikratyti baklažanų kartumo.
Tada nulupkite morkas ir nuplaukite paprikas. Po to daržoves supjaustykite plonomis juostelėmis ir sudėkite į atskirą švarią lėkštę.
Galop į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite baklažanų griežinėlius ant vidutinės ugnies, kol jie iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Tada ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėkite paprikos, morkos gabalėlius ir šiek tiek žolelių, ir viską suvyniokite į suktinukus.
Tada sudėkite česnako skilteles, paprikas ir suktinukus į švaraus vieno litro talpos stiklainio vidų.
Po to į pripildytą stiklainį supilkite cukrų, druską ir acto esenciją. Galiausiai užpilkite verdančiu vandeniu ir stiklainį uždarykite dangteliu.
Beje, stiklainių, skirtų šiems suktinukams, sterilizuoti nebūtina, tačiau dangteliai turi būti iš anksto išvirinti. Konservus laikykite vėsioje vietoje (geriausia sandėliuke arba rūsyje).
Tokie užkandžiai daug kainuoja. Tikimės, kad įvertinsite šį receptą ir būtinai pasigaminsite porą stiklainių žiemai. Ar kada nors jūs bandėte tokius suktinukus?