Skani idėja su baklažanais. Juos iš principo galima kepti ir orkaitėje, jei nenorite sunaudoti tiek daug aliejaus. Išeina labai sultingas patiekalas vakarienei!
Sudėtis
- 200 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis druskos
- juodieji pipirai, čiobreliai, paprika
- 1/2 šaukšto miltų
- 3 šaukštai aliejaus
- 2 baklažanai
- 1 šaukštas druskos
- 2 litrai vandens
- aliejus kepimui (neprivaloma, jei kepsite orkaitėje)
Padažui:
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1,5 puodelio vandens (300 ml)
Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę. Įpjaukite įstrižai vieną, paskui kitą pusę.
Baklažanų puseles 15 min. pamirkykite 2 litruose vandens su ištirpintu 1 valgomuoju šaukštu druskos. Po to nuplaukite tekančiu vandeniu.
Į maltą mėsą suberkite prieskonius, miltus, druską, 3 šaukštus aliejaus, sutarkuotą svogūną ir sutrintą česnaką. Sumaišykite. Kiekvieną baklažano pusę per įpjovimus įdarykite mėsos įdaru.
Pasirinktinai kepkite dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, arba pašaukite į orkaitę (35–45 minutėms) su pomidorų pastos padažu. Kepant orkaitėje, baklažano viršų galima lengvai patepti aliejumi.
Jei pasirinkote kepti, po to baklažanus reikia perkelti į švarią keptuvę, pridėti pomidorų pastos, vandens ir druskos padažo, uždengti, užkaitinti, sumažinti ugnį ir troškinti dar 25–30 minučių.
Baklažanus galite patiekti su bet kokiu garnyru. Išbandykite, tai tikrai skanu ir neįprasta!