Toks tarsi elementarus patiekalas, kaip baklažanai su česnakais, taip pat turi savo virimo paslaptis.
Sudėtis:
- 4 ilgi baklažanai;
- viena česnako galvutė;
- petražolių sauja;
- 100 ml alyvuogių aliejaus,
- druska, pipirai pagal skonį,
- petražolės, dekoravimui.
Ruošimas:
-
Nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.
-
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
-
Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.
-
Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.
-
Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.