Jums reikės:
Baklažanų (didelių) – 3 vnt.;
Saldžiųjų paprikų – 4 vnt.;
Pomidorų – 4 vnt.;
Lydyto sūrio – 4 vnt.;
Česnakų – 5 skiltelių;
Majonezo – 3-5 šaukštų;
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Žalumynų.
Gaminimas:
Pradedame nuo baklažanų – supjaustome juos į ilgas plonas plokšteles ir apkepiname juos augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Kol baklažanai kepa, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Nuplaukite paprikas ir sudėkite į orkaitę kepti, kol ant jų odelė patamsės.
Kai paprikos iškeps, nuimkite nuo jų odelės ir išimkite šerdis, supjaustykite jas kubeliais, taip pat kubeliais supjaustykite pomidorus ir sutarkuokite sūrį.
Į tarkuotą sūrį įspauskite česnakus. Pridėkite majonezo ir viską gerai sumaišykite.
Padedame sluoksniuoti. Pirmasis sluoksnis bus baklažanai, išdėliokite juos kaip saulės spindulius arba ramunėlių žiedlapius – nuo centro iki kraštų aplink dubenį. Pabarstome druska ir pipirais.
Toliau dedame pusę sūrio masės. Po to pipirų sluoksnį. Pabarstome druskas. Kitas sluoksnis bus pomidorai. Dar kartą pabarstome druska ir užbarstykite susmulkintus žalumynus (krapus, petražoles).
Vėl dėkite baklažanus ir pakartojame sluoksnius. Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai, baklažanai turi būti paskutiniai. Tuomet uždenkite indą lėkšte ir įdėkite patiekalą į šaldytuvą nakčiai.
Ryte arba po pietų, kai svečiai atvyksta, švelniai apveskite indą į lėkštę, – taip gausite dailų kupolą. Baklažanų pyragas paruoštas! Nepaprastai skanus ir gražus!
Skanaus!