Turbūt tai pats paprasčiausias sausainių receptas! Vos keletas ingredientų ir nereikia kepti, todėl tiks net tiems, kurie nelabai mėgsta gaminti. Pabandom?
Sudėtis
- 230 g avižinių dribsnių
- 90 g juodojo šokolado
- 200 g kondensuoto pieno
- 30 g sviesto
Paruošimas
Įkaitinkite sausą keptuvę ir 5–7 minutes joje, nuolat maišydamas, pakepinkite avižinius dribsnius. Dribsniai turi būti lengvai parudavę, tada jie bus traškūs.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir į karštus dribsnius supilkite kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite.
Kepinių formeles (geriausiai tinka silikoninės) patepkite sviestu ir užpildykite avižinių dribsnių mišiniu. Masę išlyginkite vandenyje pamirkytomis rankomis.
Kad sausainiai lengvai išsiimtų iš formos, peilio galiuku pakreipkite kiekvieną gabalėlį ir grąžinkite atgal.
Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir paskirstykite po 1 šaukštelį kiekvienam sausainiui. Formas palaikykite šaldytuve bent 30 minučių. Tada išimkite sausainius iš formų ir padėkite ant lėkštės.