Mes jau seniai nebeperkame duonos, nes ji mums tiesiog… neskani! Kai pirmą kartą išbandžiau šį avižinės duonos receptą, iš karto supratau, kad prekybos centre duonos skyriuje jau nebesilankysiu.
Iškepta duona bus kur kas puresnė, jei prieš tai visus ingredientus kelias valandas palaikysite kambario temperatūroje.
Jums reikės:
- 160 g avižinių dribsnių
- 1 stiklinės kefyro
- 2 kiaušinių
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos
- Pusės arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1 šaukštelio smulkintos kalendros
- 2 valgomųjų šaukštų lukštentų saulėgrąžų
Kaip gaminti?
Į kefyrą įberkite sodos. Įberkite druskos ir kalendros, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
Avižinius dribsnius sumalkite kavamale ir suberkite į kefyro masę.
Į tešlą įmaišykite saulėgrąžas.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą. Viršų pabarstykite saulėgrąžomis.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Vietoj saulėgrąžų galite naudoti moliūgų, sėmenų ar sezamo sėklas. Skanaus!