Klasikinė aviečių uogienė – puikus užkandis šaltuoju metų laiku. Saldi, aromatinga ir tinkanti prie visko. Galima pasigaminti ir karštą gėrimą, ir pyragą, ir valgyti su blynais, ar tiesiog tepti ant duonos. Visada skanu!
Šiandien papasakosime, kaip mėgstamai uogienei suteikti neįprasto skonio. Reikia tik į uogienę įdėti bananą. Taip, slaptas ingredientas – bananas. Uogienės skonis bus nuostabus – jis primins vaisinę kramtomąją gumą. Iš pradžių jausite aviečių, o vėliau – bananų skonį. Tobulas derinys!
Avietė – kaprizinga uoga. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad paruošti uogienę labai lengvą, bet ne viskas auksas, kas auksu žiba. Uogą lengva pervirti arba sugadinti jau paruošto produkto skonį papildomais ingredientais.
Aviečių uogienę patartina pagardinti žolelėmis – mėtomis, melisomis ar baziliku. Kad uogų aromatas nebūtų toks išraiškingas, galima įdėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nedraugauja su braškėmis ir serbentais. Šios uogos užgoš net itin išraiškingą aviečių skonį.
Aviečių uogienė su bananais ilgai išsilaiko. Galima gaminti ir iš šaldytų uogų. Aviečių ir bananų uogienės nauda neišmatuojama. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunystės vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono. Būtinai išbandykite šį skanėstą!
INGREDIENTAI
- 1 kg šviežių aviečių
- 250 g bananų minkštimo
- 800 g cukraus
- 1 a. š citrinos rūgšties (arba 1citrinos sulčių).
Jei norite gaminti aviečių uogienę iš šaldytų uogų, prieš gamindami, uogas atšildykite kambario temperatūroje ir nupilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado skonį, virimo pabaigoje įpilkite vanilės ir 30 ml konjako (1 kg uogų).
GAMINIMO EIGA
1. Avietes sudėkite į puodą storu dugnu. Uogas sutrinkite bulvių arba daržovių trintuvu.
2. Smulkiai supjaustykite bananus (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir suberkite į trintas uogas.
3. Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų.
4. Kai uogienė ims virti, sumažinkite ugnį. Virkite dar 10–20 minučių. Neužmirškite pamaišyti ir nuimti putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino (12–15 g 1 kg vaisių tyrės).
5. Nenukėlę puodo nuo viryklės, uogienę supilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Paruoštus stiklainius apverskite, uždenkite kailiniais arba šilta antklode, ir palaukite, kol visiškai atvės. Laikyti vėsioje vietoje.
Tikiuosi, kad jums ir jūsų artimiesiems patiks šis aviečių uogienės receptas. O stiklainiai tvarkingomis eilėmis pamažu užpildys spintelės lentynas.
Ar patiko receptas? Išsisaugokite jį savo receptų knygelėje ir papasakokite draugams, kaip pasigaminti aviečių uogienę žiemai.