Prabangus desertas!
Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 170 g
kepimo milteliai – 1/2 pakelio
grietinė – 2 valgomieji šaukštai
sviestas – 100 g
Įdarui ir užpilui:
avietės (šviežios arba šaldytos) – 500 g
vanilinas pagal skonį
kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 200 g
grietinė – 200 g
miltai – 2 valgomieji šaukštai
Gaminimas:
- Pirmiausia paruošiame tešlą. Kambario temperatūros grietinę ir sviestą plakite mikseriu. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
- Tešlą dedame į formą, paskirstome per visą dugno plotą ir ant kraštų, formuojame aukštus šonus.
- Ant viršaus užberkite aviečių (neatšildykite).
- Užpilui sumaišykite kiaušinį, cukrų, grietinę ir miltus. Supilkite įdarą ant aviečių.
- Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Malonaus arbatos gėrimo!