Šį receptą su manimi prieš daugelį metų pasidalino mano draugo mama! Nuo tada aš bandžiau daug skirtingų „Napoleonų“, bet aš visada grįžtu prie šio recepto!
Reikalingos sudedamosios dalys:
Ingredientai:
- miltai – 3 stiklinės;
- cukrus – 1 stiklinė;
- sviestas – 2 šaukštai. kambario temperatūros
- kiaušiniai – 3 vnt;
- soda – 2/3 arbatiniai šaukšteliai
- druska – žiupsnelis;
Kremui:
- pienas – 1 l;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 2 stiklinės.
- cukrus – 1 stiklinė;
- vanilino cukraus – arbatinis šaukštelis;
- graikiniai riešutai – 100 g;
Paruošimo procesas:
1. Norėdami padaryti pyragą „Napoleonas“ keptuvėje, mušti kiaušinius su cukrumi, įpilkite minkštą sviestą, druską, sodą ir 2,5 puodelio miltų (likę miltai bus naudojami tortų sluoksniams).
2. Minkyti tešlą ir palikti 15-20 minučių. Aš išmatavau miltų ir cukraus kiekį 250 ml stiklinėse.
3. Šiuo metu grietinėlė paruošima tortui „Napoleonas“. Gera suplakite kiaušinius su cukrumi. Tada įpilkite miltų, maišykite ir praskieskite šaltu pienu. Mes pastatome ant mažos ugnies ir nuolat maišome, kad išvengtume gumbų ir kad kremas nesudegtų.
4. Kai grietinėlė pradeda virti, nuimkite nuo karščio, pridėkite vanilę ir palikite atvėsti, išmaišykite tešlą blyno pavidalu ir padalinkite į 14 dalių. Kiekvienas gabalas yra išlenktas maždaug visos dydžio (aš turiu 20-21 cm skersmens).
5. Kepame pyragus šildomoje keptuvėje, vidutinio karščio, sausoje keptuvėje. Pyragai kepami labai greitai, įsitikinkite, kad jie nedega.
6. Aš to nepadariau, bet iš karto iškepiau visus sluoksnius, o po to švelniai, bandydamas nesulaužyti lakštų, naudoju paprastas virtuvės žirkles (be plokštelės), kad lygintumėte sluoksnius.
7. Kiekvieną sluoksnį sutepkite šiltu kremu. Iš visų pusių pabarstykite gautus turpinius iš riešutų ir lakštų . Suteikite jam laiko mirkyti.