Tokia vakarienė patiks visiems namų ūkio nariams! Šie kotletai su kopūstais atrodo kaip įprasti kotletai, tačiau jų skonis pastebimai skiriasi – jie daug sultingesni, švelnesni ir skanesni.
Sudėtis
- 500 g kopūstų
- 600 g maltos mėsos (kiaulienos)
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 1-2 česnako skiltelės
- 100 g džiūvėsėlių
- 1 šaukštelis druskos
- juodieji pipirai pagal skonį
- miltai kepimui
- aliejus kepimui
- 50 ml (3,5 šaukšto) vandens troškinimui
Supjaustykite kopūstus ir svogūną ir sudėkite į maišytuvą. Skaniausi šie kotletai išeina iš jaunų kopūstų.
Gautą masę perkelkite į dubenį, kur taip pat sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir pipirus, sutarkuotą česnaką. Išmaišykite, supilkite džiūvėsėlius, dar kartą kruopščiai išmaišykite.
Suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose ir 2-3 minutes kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Tada perkelkite į puodą, įpilkite 50 ml vandens, uždenkite ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Galima patiekti net be garnyro, tik su daržovėmis. Labai labai skanu!