Daugelis nemėgsta baklažanų, tačiau tik todėl, kad nežino, kaip juos paruošti tinkamai. Aš pati mėgstu šias aštrias daržoves, gaminčiau kiekvieną dieną. Kažkodėl nusprendžiau paeksperimentuoti ir iškepti baklažanus. Vyras užuodė ir paprašė pabandyti. Dabar aštrūs baklažanai yra jo mėgstamiausias patiekalas.
Jis mielai paragavo užkandžio ir paprašė daugiau. Kai pasakiau, kad tai baklažanai, jis atsakė, kad nesvarbu kas tai yra, jei skonis toks nuostabus. Nuo to laiko prašo paruošti aštrų baklažanų užkandį kiekvieną savaitę.
AŠTRŪS BAKLAŽANAI
Jums reikės:
- 300 g baklažanų
- 1 litras vandens
- 2 šaukštelių druskos
- 1 valgomojo šaukšto sojos padažo
- 40 g obuolių sidro acto
- 10 g cukraus
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukštelio krakmolo
- 0,25 šaukštelio čili pipirų
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite daržoves. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite galus. Supjaustykite baklažaną į mažus stačiakampius gabalėlius, kurių ilgis 5-7 centimetrai. Nors galite ir apskritimus, kaip jums labiau patinka.
Į dubenį supilkite vandenį ir jame ištirpinkite druską. Į šį marinatą sudėkite baklažanus ir palikite ten 20-30 minučių. Per tą laiką jie yra gerai prisotinti druska ir drėgme. Tai padės jiems sugerti mažiau drėgmės.
Dabar gaminkite padažą. Norėdami tai padaryti, inde sumaišykite actą ir sojos padažą. Ten supilkite cukrų ir krakmolą. Pridėti česnako. Norėdami suteikti daugiau skonio, galite pridėti šiek tiek tarkuoto imbiero. Pabaigoje įberkite pipirų. Galite jį pakeisti „Tabasco“ padažu.
Nupilkite baklažanus, sudėkite juos vienu sluoksniu į įkaitintą keptuvę, suteptą augaliniu aliejumi. Kepkite baklažanus, kol jie paruduos. Tada supilkite padažą, gerai išmaišykite ir pakepkite porą minučių, kol visiškai išgaruos drėgmė. Leiskite užkandžiui šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Aštrūs baklažanai yra nepaprastai paprasti, tačiau rezultatas nuostabus. Vienas ar du – ir ant jūsų stalo yra karštas užkandis, kuriam niekas negali atsispirti. Net ir didžiausi baklažanų priešininkai.
Naminė chalva. Pasigaminkite šį desertą dar sveikesnį!
Toks delikatesas, kaip chalva yra pažįstamas visiems nuo vaikystės. Chalvą mėgsta tiek suaugusieji, tiek vaikai.
Laikas praėjo ir dabar parduotuvės esanti chalva visai kitokia. Todėl labai smagu, sužinoti šio deserto receptą ir pasigaminti jį patiems namuose. Desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame yra tik natūralių ingredientų, be to, jame nėra nei cukraus, nei miltų.
Jums reikės:
- 200 g keptų saulėgrąžų sėklų
- 100 g skrudintų žemės riešutų
- 2-3 šaukštai medus
Gaminimas:
Kavos malūnėlyje sumalkite saulėgrąžų sėklas, kol pasidarys riebumas. Maltas sėklas suberkite į gilų dubenį.
Taip pat susmulkinkite žemės riešutus. Žemės riešutus sumaišykite su sėklomis.
Sumaišykite žemės riešutus su sėklomis, tada į mišinį įpilkite medaus. Gerai išmaišykite.
Paruoštą masę išklokite ant plėvelės ir susukite į ritinį.
Palikite būsimą chalvą valandai šaldytuve, kad sušaltų medus ir sandariai sujungtų visus ingredientus.
Supjaustykite chalvą į mažus gabalėlius ir mėgaukitės subtiliu skoniu!
Chalvą valgyti geriausia saikingai. 30 gramų per dieną yra pakankamai, kad pamaitintumėte savo kūną ir mėgautumėtės skoniu.