Home Receptai Desertai Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

0
Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!

Tobulai purus biskvitas yra daugelio pyragų ir desertų pagrindas.

Nors receptų gausu, ne visiems pavyksta išsikepti tobulą biskvitą.

Močiutė man atskleidė vieną gudrybę, todėl dabar išsikepti tobulą biskvitą tapo kur kas paprasčiau.

Atrodytų, kad biskvitas tėra paprastas pyragas, kurį iškepti galima vos iš kelių ingredientų.

Vis dėlto, gana dažnai biskvitas sukrenta.

Laimei, močiutė su manimi pasidalino gudrybe, ir nuo tada biskvito kepimas tapo gerokai paprastesne užduotimi.

Dabar biskvitą visada kepu pagal jos pasidalintą receptą.

Kaip paruošti tobulą biskvitą?

Svarbiausia taisyklė kepant biskvitą – laikytis ingredientų sąrašo ir produktų proporcijų.

Net ir tada, kai labai knieti šiek tiek pakoreguoti receptą, pagalvokite, ar verta tą daryti.

Pagrindinis dalykas, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį, yra produktų temperatūra.

Jie turi būti kambario temperatūros, todėl geriausia viską išimti iš šaldytuvo likus bent valandai iki biskvito gaminimo pradžios.

Kitas svarbus elementas yra cukrus – kuo jis smulkesnis, tuo geriau.

Cukraus reikėtų negailėti, nors tai ir nėra labai sveika.

Cukrus suteiks pyragui ne tik skonio, bet ir traškumo bei aromato.

Jei cukraus bus per daug, biskvitas gali sutrūkinėti, todėl svarbu laikytis recepte pateiktų nurodymų.

Mano močiutė visada nupjaudavo viršutinį biskvito sluoksnį ir jį padalindavo visiems šeimos vaikams.

Viršutinį biskvito sluoksnį ji nupjaudavo dėl estetikos: paruoštas pyragas atrodydavo taip, lyg būtų iš geriausios konditerijos parduotuvės.

Tobulo biskvito receptas

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. pusiau rupių miltų
  • 3 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 2 valg. š. šilto, bet ne karšto vandens
  • 1 valg. š. aliejaus
  • šiek tiek kepimo miltelių

Kaip gaminti?

Paruoškite du dubenėlius, nes baltymus ir trynius reikės išplakti atskirai.

Kiaušinių baltymus išplakite atskirame dubenyje iki standumo, galima įberti žiupsnelį druskos, kad plakti baltymai gerai išlaikytų formą.

Kai kurie konditeriai į kiaušinių baltymus įpila šiek tiek citrinos sulčių.

Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol susidarys tirštos baltos putos.

Mažesniu greičiu suplakite vandenį ir aliejų.

Palaipsniui (po šaukštą) suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad tešloje neliktų gumuliukų.

Palaipsniui supilkite kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišykite, kad nepažeistumėte struktūros.

Galiausiai viršų pabarstykite kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą paskleiskite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.

Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės. Tai gali trukti nuo 12 iki 20 minučių.

Kai biskvito paviršius taps gražios auksinės spalvos, išimkite kepimo skardą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].