Paslėpta mėsmalės funkcija. Užuot malę mėsą, galite ją naudoti ir kitaip! Mano senelis sakydavo, kad ši mėsmalė, kurią jis pirko dar senais laikais, buvo nesunaikinama. Ir jis buvo teisus – praėjo beveik 60 metų, o mėsmalė vis dar veikia – mes ją naudojame reguliariai ir ji visada patikimai atlieka savo darbą.
Ar žinote kokį nors prietaisą iš šiuolaikinės eros, kuris būtų toks patikimas? Aš tikrai ne! O prieš mėnesį net nepagalvojau, kad mėsmalė turi dar vieną funkciją, apie kurią anksčiau nieko nežinojau.
Šiuolaikiniai žmonės gal jau pamiršo šią funkciją, gal iš viso jos nežinojo kaip ir aš. Mėsmalę galite naudoti ir visai kitai funkcijai, o ne mėsos malimui.
Lobis kiekvienam kepėjui
Mėsmalės pagalba galite pasigaminti gražių saldžių kūrinių. Norėčiau jus supažindinti su naminiais chrizantemos formos sausainiais, jie labai originalūs ir skanūs, o receptas tikrai nesunkus.
Gali pasirodyti keista dėti tešlą į mėsmalę, bet pamatę rezultatą tikrai labai apsidžiaugsite. Prisiminkite šią procedūrą, nes sausainiai tikrai bus labai skanūs!
Klasikiniai sviestiniai sausainiai
Jums reikės:
- 0,5 kg paprastų miltų;
- 250 g sviesto;
- 125 g cukraus pudros;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos.
Gaminimo eiga:
Miltus kartu su soda ir cukraus pudra persijokite į gilų dubenį. Dabar įdėkite šalto sviesto, pradėkite jį pjaustyti peiliu ir tada sutrinkite. Viską sumaišius, supilkite kiaušinių trynius, sudėkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
Minkykite masę, kol gausite elastingą ir lygią liesti tešlą, kurią po to padėkite į šaldytuvą 10 minučių. Tuo tarpu prie stalo pritvirtinkite mėsmalę – galite naudoti specialų priedą sausainiams arba tiesiog perleiskite tešlą per mėsmalę ir formuokite sausainius.
Tešlą į mėsmalę dėkite pamažu – kai sausainis bus norimo ilgio, dėkite jį ant kepimo skardos. Galite formuoti, pavyzdžiui, gėles, primenančias chrizantemas ar kitas gėles, vainikus ir pan. Fantazijai ribų nėra.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Štai ir pagaminote skaniausius sviestinius sausainius pasaulyje. Šiai kepimo technikai galite naudoti įvairias tešlas, o žemiau rasite daugiau puikių receptų, kaip pasigaminti skanius sausainius!
Neįprasti sausainiai iš tešlos su majonezu
Jums reikės:
- 250 g sviesto;
- 1 puodelio cukraus;
- 2 valgomųjų šaukštų majonezo;
- 2 kiaušinių;
- ½ puodelio krakmolo;
- 10 g vanilinio cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 4,5-5 stiklinės paprastų miltų.
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius, majonezą ir minkštą sviestą. Tada suberkite birius ingredientus – miltus, kepimo miltelius ir krakmolą. Padarykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
Tada po gabalėlį dėkite į mėsmalę ir formuokite sausainius.
Riešutiniai sausainiai
Jums reikės:
- 300 g paprastų miltų;
- 150 g cukraus pudros;
- 1 kiaušinio;
- 250 g sviesto;
- 2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių;
- 100 g maltų graikinių riešutų.
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus sudėkite į dubenį, užminkykite tešlą. Ją palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas. Tada perleiskite per mėsmalę ir formuokite sausainius. Kepkite juos iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki rausvos spalvos.
Kokosiniai sausainiai su uogiene ir šokolado glaistu
Šį receptą taip pat galite peržiūrėti pridėtame „YouTube“ vaizdo įraše.
Jums reikės:
- 750 g rupių miltų;
- 500 g sviesto;
- 160 g cukraus pudros;
- 250 g tarkuoto kokoso;
- 4 kiaušinių;
- 1 pakelio vanilinio cukraus;
- pasirinktinai: uogienė ir šokoladas glaistui.
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi, tada palaipsniui įmaišykite ir kitus ingredientus. Galiausiai rankomis išminkykite tešlą ir perleiskite per mėsmalę, o kepimo skardoje sausainius formuokite pagal savo fantaziją.
Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Sausainius galite tiesiog apibarstyti cukraus pudra arba du vienodo ilgio gabalėlius galite sulipdyti naudodami uogienę, tada abu galus pamirkykite šokoladiniame glaiste.
Skanaus!
Vaizdo įrašas: