Skanius blynus mėgsta vaikai, tėvai ir seneliai! Tai – puikus užkandis prie kakavos, kavos ar arbatos puodelio pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar net vakarienei.
Siūlome išsikepti minkštų ir sočių blynų iš kefyro tešlos!
Sudėtis:
500 ml kefyro
3 kiaušiniai
cukraus pagal skonį
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis sodos
1,5 puodelio miltų, galima ir šiek tiek daugiau
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Jei norite, kad blynai būtų saldūs, įdėkite 4–5 šaukštus cukraus, jei kaip užkandis, pakanka 1 šaukšto. Cukrų ir kiaušinius plakite maišytuvu arba tiesiog gerai išmaišykite.
Supilkite kefyrą. Tinka ir rūgštus pienas, svarbiausia, kad jis nebūtų kartokas.
Į tešlą supilkite sodą ir nedelsdami gerai išmaišykite. Tešlos negalima palikti ilgą laiką, nes ji gali nusistovėti, burbuliukai išnyks, o blynai taps plokšti. Taigi užmaišykite ir tuoj pat kepkite!
Įberkite šiek tiek druskos į tešlą ir sudėkite persijotus miltus. Pirmiausia 1 puodelį, išmaišykite, o tada supilkite likusius miltus: nuo 0,5 iki 2/3 puodelio, kol gausite vidutiniškai tirštą tešlą.
Tešlos konsistencija turėtų būti tarsi riebios naminės grietinės.
Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, o kai gerai įšils, šaukštu dėkite tešlos dalis, bandydami suteikti blyneliams apvalią formą. Įsitikinkite, kad tarp blynų yra mažas tarpas, tada jie nesulips. Jei tešla plinta per daug, reikia įberti truputį miltų.
Blynus kepame ant šiek tiek didesnės ugnies. Atidžiai žiūrėkite, kad nesudegtų, nes jie labai greitai paruduos. Ženklas, kad reikia apversti, yra blynų ažūrinių skylių atsiradimas.
Geriausia valgyti karštus. Galite pagardinti kuo tik norite!
Skanaus!