Mirkyti obuoliai turi daug kalcio ir gali išstovėti ilgą laiką!
Be to, jie skatina apetitą ir dėl jų vartojimo pagerėja virškinimas.
Svarbiausia, kad mirkytų obuolių paruošimo procesas neatims daug laiko ir pastangų, nes yra labai lengvas!
Ingredientai:
2 kilogramai mažų obuolių;
3 litrai vandens;
150 gramų cukraus;
150 gramų medaus;
2 valgomieji šaukštai druskos;
vynuogių ir serbentų lapai.
Gaminimas:
Obuolius gerai nuplaukite ir sudėkite į didelį indą.
Puode sumaišykite druską, cukrų ir medų su vandeniu, užvirkite.
Tada nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami užpilkite mišinį ant obuolių.
Sudėkite vynuogių ir serbentų lapus.
Indą su obuoliais ir mišiniu uždenkite ir palikite obuolius 2 savaites kambario temperatūroje, kad jie fermentuotųsi.
Po to sudėkite obuolius į stiklainius ir užpilkite marinatu.
Mirkyti obuoliai gali būti laikomi stiklainiuose mėnesių mėnesius, todėl galite nebijoti, kad jie pablogės.
Tikimės, jog jums patiks!
Skanaus!