Jums reikės:
miltai – 4 stiklinės
kefyras – 1 puodelis
1 kiaušinis
cukrus – 2-3 šaukštai
druska – 0,5 šaukštelio
1 šaukštelis sodos
vyšnios 500 g
Kaip paruošti:
Išsijokite miltus, sumaišykite su soda ir cukrumi.
Atskirai sumaišykite kiaušinį su kefyru. Supilkite miltus į kiaušinį su kefyru. Paruoštą purią tešlą palikite 20 minučių stovėti po rankšluosčiu.
Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kauliukus, nusausinkite sultis ir sumaišykite su cukrumi. Iš likusių sulčių galite pasigaminti padažą, su vandeniu su krakmolu.
Formuokite koldūnus, į kiekvieną įdedant po 2-3 uogas. Virkite juos pasūdytame vandenyje, kol užvirs. Po to leiskite dar 2 minutes pastovėti puode, uždengtame dangčiu.