Pagrindinis įspėjimas – atsispirti ir nesuvalgyti visko iš karto!
Ingredientai:
- sviestas – 150 gramų
- druska – 1/3 šaukštelio
- miltai – 300 gramų
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis
Taip pat jums reikės:
- vištienos filė – 400 gramų
- svogūno – 1 vnt.
- kiaušinių – 2 vnt.
- Dižono garstyčių – 1 arbatinio šaukštelio
- druskos ir pipirų pagal skonį
- grietinės – 100 gramų
Paruošimas:
- Supjaustykite mėsą mažais kubeliais, druskos ir pipirų įberkite pagal savo skonį, įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės ir garstyčių. Viską maišykite iki vientisos masės.
- Susmulkinkite svogūną smulkiomis riekelėmis ir kepkite augaliniame aliejuje.
- Atvėsusį svogūną sumaišykite su malta mėsa ir palikite pastovėti apie pusvalandį.
- Paruoškite tešlą: persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir šaltu sviestu, druska. Masę permaišykite maišytuvu, kol susidarys trupiniai.
- Supilkite trečdalį šių trupinių į formą, išlyginkite, suformuokite nedidelius šonus ir paskleiskite įdarą ant viršaus, ir vėl viską išlyginkite.
- Pabarstykite likusius trupinius ant viršaus.
Pyragą kepkite 180°C temperatūroje 50 minučių, kol pagels.
Skanaus!