Apelsinų desertas yra šventiškas ir labai skanus. Jį pasigaminti tikrai lengva, tad būtinai išbandykite šį receptą.
Ingredientai:
- apelsinai – 2 vnt.
- želatina – 1 valgomasis šaukštas
- apelsinų sultys – 1 puodelis
- grietinėlė – 1/2 puodelio.
Gaminimas:
Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nuluptus apelsinus supjaustykite gabalėliais. Pusę apelsinų sulčių sumaišykite su puse išbrinkusios želatinos ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Sudėkite apelsino skilteles ir išmaišykite.
Antrąją pusę sulčių sumaišykite su grietinėle ir likusia želatina, kaitinkite, kol ištirps. Pusę šios masės sudėkite į formą ir atvėsinkite. Tada supilkite apelsinų masę ir atvėsinkite. Supilkite likusią kreminę masę ir šaldykite, kol sustings. Patiekite desertą, papuoštą apelsino griežinėliais ir mėtų lapeliais.