Home Receptai Mėsos patiekalai Amerikietiški mėsos kukuliai – patiekalas, kuris patiks visiems

Amerikietiški mėsos kukuliai – patiekalas, kuris patiks visiems

0
Amerikietiški mėsos kukuliai – patiekalas, kuris patiks visiems

Gamindami kukulius pagal šį receptą, pamiršite viską, ką anksčiau žinojote apie mėsos kukulius. Suprasite, kad amerikietiški mėsos kukuliai gerokai skiriasi nuo tų, kuriuos esame įpratę gaminti. Orkaitėje kepti kukuliai yra labai sultingi, tiesiog tirpstantys burnoje. Pabandykite pagaminti šį patiekalą ir jis tikrai taps jūsų mėgstamiausiu.

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (labiausiai tinka kiaulienos ir vištienos mišinys)
  • 2 svogūnai
  • 4–5 dideli pomidorai arba 300–400 ml pomidorų sulčių
  • 1 kiaušinis
  • 150-200 g sūrio (geriausia – parmezanas, tačiau jį galite pakeisti įprastu kietuoju arba lydytu sūriu)
  • 2-3 valgomieji šaukštai ryžių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • kelios šakelės mėgstamų žalumynų
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka (palikite nedidelę dalį – ji pravers vėliau), smulkiai supjaustykite vieną svogūną, beveik išvirkite ryžius ir susmulkinkite žoleles peiliu.

2. Į faršą įmaišykite visus šiuos komponentus kartu su druska ir juodaisiais pipirais ir atsargiai išmaišykite. Įsitikinkite, kad sūris tolygiai pasiskirstė masėje. Tada įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite faršą.

3. Padažo ruošimas: nulupkite ir supjaustykite kubeliais antrąjį svogūną ir paruoškite česnaką.

4. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite svogūną ir pakepkite, kol jis taps auksinės spalvos.

mėsos kukuliai

5. Jei naudojate šviežius pomidorus, nulupkite juos ir supjaustykite dailiais kubeliais. Į keptus svogūnus sudėkite pomidorus (arba įpilkite pomidorų sulčių) ir uždengę padažą troškinkite ant silpnos ugnies maždaug dešimt minučių. Nepamirškite į padažą įberti druskos, įdėti cukraus, taip pat pagardinkite jį juodaisiais pipirais arba paprika.

6. Išjunkite ugnį ir tik tada į padažą įmaišykite susmulkintą česnaką.

7. Kepimo indo dugną patepkite trupučiu aliejaus ir pradėkite ruošti mėsos kukulius. Kad faršas nepriliptų prie rankų, kartkartėmis suvilgykite delnus vandeniu.

8. Sudėkite paruoštus mėsos kukulius ir apipilkite pomidorų padažu. Tada patiekalą pašaukite į iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

mėsos kukuliai

9. Po 30-40 minučių atidarykite orkaitę, apibarstykite mėsos kukulius likusiu tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pakepkite.

10. Amerikietiški mėsos kukuliai idealiai tinka su bet kokiu garnyru – virtais ryžiais, makaronais ar bulvėmis. Gero apetito!