Atėjus žiemai, šeimininkės visomis išgalėmis pjausto ir ruošia mišraines, kad namiškius pradžiugintų skaniu patiekalu. Šios agurkų salotos – tai, kas apjungs šiuos trokštamus patiekalus ir suteiks jiems dar geresnį skonį. O vienas ingredientas, dedamas į daržovių mišrainę, jai suteiks pikantiškumo. Tačiau šio ingrediento naudojimas turi vieną trūkumą – marinuotus agurkus pjaustyti kubeliais tampa gana sudėtinga. Nes jų struktūra neleidžia jų dailiai supjaustyti. Ką daryti tokiu atveju?
Yra išeitis! Žiemai marinuojamus agurkus supjaustykite kubeliais, kad juos būtų galima iš karto naudoti salotoms ar baltai mišrainei ruošti. Taip sutaupysite daug laiko! Be to, šviežius agurkus pjaustyti bus daug lengviau nei marinuotus.
Kaip pasigaminti baltai mišrainei skirtus marinuotus agurkėlius
Neužsukite visus agurkus nepjaustytus žiemai. Pasilikite bent šiek tiek daugiau nei pusę kilogramo, kad būtų patogus salotų priedas. Tokio kiekio užteks dviem 500 ml stiklainiams. Taigi, pirmyn!
Jums reikės šių ingredientų:
- 600 g šviežių agurkų
- 4 česnako skiltelių
- 4 krapų šakelių
- 2 aštriosios paprikos vienetų
- 5 šaukštelių 9% acto
- 25 g cukraus
- 25 g druskos
- 500 ml vandens
- 2 lauro lapų
- 2 pipirų žirnelių
Paruošimo būdas:
Gerai nuplaukite agurkus ir nupjaukite galiukus. Nulupkite česnakus.
Į sterilizuotą stiklainį įdėkite vieną nedidelė aštriosios paprikos skiltelę ir krapų šakelę. Taip pat įdėkite dvi nuluptas česnako skilteles.
Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite juos į stiklainį. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite juos dangteliu ir palikite 15 minučių. Po to išpilkite vandenį. Iš naujo užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių.
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į metalinį puodą ir užvirinkite. Įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir lauro lapų. Palikite taip virti 3 minutes.
Išpilkite vandenį iš stiklainių. Į kiekvieną stiklainį įpilkite acto. Supilkite verdantį marinatą.
Uždenkite stiklainius sterilizuotais dangteliais. Juos apverskite ir uždenkite pledu. Palikite ramiai visiškai atvėsti.
Agurkų konservus laikykite vėsioje vietoje ir naudokite pagal poreikį. Verta paminėti, kad supjaustytas daržoves į salotas sudėti nesunku. Suberkite agurkus į sietelį ir palaukite, kol marinatas visiškai nutekės. Sumaišykite agurkus su likusiais ingredientais ir išmaišykite gardžias salotas.
Ar kada nors gaminote taip pagaminamus agurkų konservus žiemai? Papasakokite mums komentaruose.