Agurkų salotos puikiai tiks kaip garnyras prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. Žinoma, jas galite valgyti ir vienas, jos turi labai mažai kalorijų.
Ingredientai:
- agurkai (geriau didesni) – 2 vnt.
- raudonasis svogūnas – 1 vnt.
- druska – žiupsnelis
- grietinė – 4 valgomieji šaukštai
- krapai – 2 valgomieji šaukštai
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- juodieji pipirai -pagal skonį
- balzamiko actas – pora lašų.
Gaminimas:
Plonai supjaustykite agurkus. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Inde paskleiskite agurkų sluoksnį, tada svogūnų sluoksnį, apibarstykite druska, pipirais.
Padėkite indą į šaldytuvą porai valandų, kad agurkai būtų traškūs. Tada sumaišykite grietinę, juoduosius pipirus, cukrų ir krapus. Įpilkite šiek tiek acto. Nusunkite daržoves, kad pašalintume vandens perteklių. Tada daržoves sumaišykite su padažu ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių. Skanaus!