Prie sotaus švenčių stalo visi nori jaustis kiek įmanoma lengviau ir laisviau, todėl mityba turėtų būti tinkama. Papildydami pagrindinį patiekalą šviežių daržovių salotomis, jūs labai palengvinsite savo kūno darbą ir dėl to pasijusite daug geriau nei valgydami tik mėsą ar žuvį. Todėl agurkų salotos yra puikus pasirinkimas. Jos papuoš jūsų stalą ir visi džiaugsis lengvu ir gaiviu patiekalu. Išbandykite!
Jums reikės:
- 8 agurkų
- didelės krūvelės krapų
- mažos krūvelės šviežių mėtų
- 1 raudonojo svogūno
- 200 g natūralaus graikiško jogurto
- 2 šaukštų riebios grietinės
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- 0,5 šaukštelio druskos
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- žiupsnelio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio vandens
Gaminimas:
Pirmiausia gerai nuplaukite agurkus. Jei naudojate vidutinio amžiaus agurkus, geriau juos nulupti.
Agurkus supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais ir suberkite į gilų dubenį.
Svogūną nulupkite ir plonai supjaustykite pusžiedžiais. Tada susmulkinkite krapus ir supilkite į dubenį. Taip pat smulkiai supjaustykite mėtas ir kartu su prieš tai supjaustytais ingredientais sudėkite į dubenį.
Susmulkinkite česnaką ir sudėkite į atskirą gilesnį dubenį. Kai visos daržovės ir žalumynai bus susmulkinti, galite pradėti ruošti padažą. Į česnaką įpilkite jogurto, grietinės, citrinos sulčių, druskos, pipirų, cukraus, alyvuogių aliejaus ir vandens, ir viską gerai išmaišykite.
Gavę vienalytę kreminę masę, supilkite ją ant daržovių ir išmaišykite. Agurkų salotos paruoštos. Patiekite jas ant bendro stalo ir nustebinkite svečius.
Skanaus!