Tradiciškai daugeliui žmonių marinuotos daržovės asocijuojasi su stiklainiais, užsukamais dangteliais ir ilgais bei sudėtingais virimo procesais.
Tačiau pasirodo, kad yra paprastas receptas, pagal kurį agurkus galima užmarinuoti vos per 10 minučių.
Sudedamosios dalys:
- Vidutinio dydžio agurkai – 3 vnt.;
- Obuolių sidro actas – 4 valgomieji šaukštai;
- Vanduo – 8 šaukštai;
- Cukrus – 3 šaukšteliai;
- Ciberžolė – 1 valgomasis šaukštas;
- Žiupsnelis druskos.
Užpildui:
- Nedidelė svogūno galvutė
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Žalumynai (krapai, petražolės).
Taip pat jums reikės mikrobangų krosnelės ir keraminio, stiklinio ar plastikinio indo, tinkamo naudoti mikrobangų krosnelėje, pjaustymo lentelės ir peilio.
Kaip gaminti
Į indą supilkite vandenį ir obuolių sidro actą ir išmaišykite. Suberkite cukrų, druską ir ciberžolę. Dar kartą kruopščiai išmaišykite ingredientus. Marinatas paruoštas. Paruoškite agurkus. Juos galima pjaustyti riekelėmis arba lazdelėmis, svarbiausia, kad jos nebūtų per daug storos.
Į marinatą sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir gerai išmaišykite, kad skystis apsemtų kiekvieną gabalėlį. Sudėkite agurkus į dubenį taip, kad jie kuo labiau paskęstų marinate. Tada įdėkite indą į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite 6 minutes 800 vatų galia.
Kai mikrobangų krosnelėje baigsite kaitinimą, agurkus atvėsinkite ir sudėkite į salotų dubenį. Pagardinkite augaliniu aliejumi, susmulkintais svogūnų žiedais ir susmulkintomis žolelėmis. Skanaus!