Prasidėjo derliaus nuėmimo sezonas ir konservavimo metas. Jei mėgstate marinuotus agurkus ir norite išbandyti ką nors naujo, tai būtinai išbandykite šį marinato receptą. Pasirodo, taip marinuojami agurkai yra labai skanūs, traškūs ir aromatingi. Be to, jie bus puikus užkandis bet kurios šventės metu.
Ingredientai:
- agurkai;
- druska;
- actas 6%;
- cukrus;
- vanduo;
- česnakai;
- garstyčios;
- paprika.
Agurkus supjaustykite maždaug 2-3 mm storio griežinėliais. Galite naudoti ir mažesnius, ir didesnius agurkus.
Tada sudėkite prieskonius į sterilizuotus stiklainius. Į 0,5 litro stiklainį dėkite 1 šaukštelį garstyčių, žiupsnelį kvapiųjų ir juodųjų pipirų, kelias mažas česnako skilteles.
Tada į stiklainius sudėkite supjaustytus agurkus. Į kiekvieną stiklainį taip pat įdėkite po raudonos paprikos gabaliuką. Jei jums patinka aštrumas, tada į stiklainį galite įdėti ir aitriųjų pipirų.
Marinatui ištirpinkite 4 šaukštelius druskos 1 litrui vandens, 8 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį ciberžolės (spalvai) ir 9 šaukštus 6% acto. Jei norite rūgščių agurkų, galite dėti 12 šaukštų acto. Užvirkite marinatą.
Gautą marinatą supilkite į stiklainius. Tada juos sudėkite į puodą, kurio dugnas turėtų būti uždengtas audiniu, kad stiklainiai neliestų dugno. Užpildykite puodą šiek tiek šiltu vandeniu, kad verdantis vanduo nepatektų į stiklainius.
Uždenkite stiklainius dangteliais. Tuomet stiklainius apverskite ir uždenkite antklode, kol jie atvės. Vėliau agurkus galite laikyti kambario temperatūroje.