Kuri namų šeimininkė nemėgsta eksperimentuoti su receptais? Žinoma, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausius patiekalus, tačiau visada norisi juos paįvairinti. Prahos agurkai yra puikus būdas tai įgyvendinti! Šaltą žiemą šių agurkų skonis jus nudžiugins!
Šie agurkai ypatingi dėl savo marinato. Tik įsivaizduokite: jokio acto, kuris dažnai užgožia daržovių skonį. Agurkai marinuojami citrinos rūgšties, garstyčių, druskos, cukraus ir juodųjų pipirų marinate. Skonis tikrai įdomus ir rūgščiai saldus. Prahos agurkai žiemai bus jūsų tikras atradimas!
Sudedamosios dalys:
- Agurkai 1,5 kg
- Garstyčios 1 šaukštelis
- Juodieji pipirai (žirneliai) 6 vnt.
- Citrina 20 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Krapų žiedynai pagal skonį
- Vanduo 1 l
- Citrinos rūgštis 1 šaukštelis
- Cukrus 150 g
- Druska 40 g
Gaminimo būdas:
Nuplaukite agurkus, užpilkite juos šaltu vandeniu ir palikite 3 valandoms. Sudėkite juos į sterilizuotus stiklainius.
Nuplaukite krapus ir nulupkite česnako skilteles. Didesnius česnakų gabalėlius galite perpjauti per pusę. Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui.
Išpilkite skystį iš stiklainių ir įpilkite dar 100 ml verdančio vandens. Įberkite druskos ir cukraus ir užvirkite marinatą.
Kol marinatas verda, į stiklainius suberkite grūdėtąsias garstyčias ir pipirų grūdelius.
Kai marinatas užvirs, įpilkite citrinos rūgšties. Supilkite ant agurkų skystį, užsukite stiklainius, apverskite, apklokite ir palikite atvėsti.
Prahos agurkų su citrinomis recepto ingredientai skirti dviejų litrų stiklainiams. Labai rekomenduojame pagaminti bent dvigubai didesnę jų partiją. Pamatysite, kaip juos greitai suvalgysite! Ar jau ruošiate stiklainius? Pasidalinkite savo mėgstamiausiais receptais!