Aguonų tortas nereikalauja didelių pastangų, tačiau užburia skoniu ir paprastumu. Jis tikrai papuoš jūsų vakarienės stalą!
Jums reikės:
Kvietiniai miltai – 0,75 puodelio
Sviestas – 150 gramų
Kiaušiniai – 2 vienetai
Citrina – 0,5 vieneto
Grietinė – 150 gramų
Šokoladas – 100 gramų
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Vanilė pagal skonį
Cukrus – 0,75 puodelio
Kokosų drožlės – 0,75 puodelio
Aguonos – 0,75 puodelio
Gaminimas:
Ištirpinkite sviestą, į jį suberkite aguonas, kokoso drožles truputį vanilės ir cukraus. Įmuškite 2 kiaušinius. Įpilkite grietinės. Iš anksto išsijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir supilkite į dubenį. Sutarkuokite citrinos žievelę ir supilkite į dubenį.
Kruopščiai išmaišykite masę, kad neliktų gabalėlių, kol gaunama vienalytė konsistencija. Supilkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 180ºC temperatūroje 30–40 minučių. Išimkite pyragą iš orkaitės ir padėkite ant lėkštės, atvėsinkite.
Likusius 50 gramų sviesto sudėkite į dubenį, sutrupinkite tamsiąjį šokoladą ir supilkite į sviestą, ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, išmaišykite. Gauta mase aptepkite pyrago viršų ir apibarstykite kokosu.
Įdėkite pyragą 10 minučių į šaldytuvą, kad šokoladas sukietėtų. Aguonų tortas toks skanus, kad labai greitai bus suvalgytas ir kitą dieną šeima prašys pakartoti.