Jūsų šeimai tikrai patiks šis desertas, pagamintas pagal „YouTube” kanalo receptą.
Trapus pyragas su aguonomis puikiai dera su pudingo kremu ir šokoladiniu glajumi.
Be to, pyragą papildo puikus uogų skonis, todėl visas desertas tampa maloniai gaivus.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių
- 6 + 6 šaukštų cukraus (100 g + 100 g)
- 4 šaukštų kukurūzų krakmolo (40 g)
- 500 ml pieno
- 100 g sviesto
- 100 g baltojo šokolado
- Žiupsnelio druskos
- 40 g paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų aguonų sėklų
- 450 g vaisių (vyšnių arba mažų uogų)
- 3 šaukštų cukraus
- 2 – 3 šaukštų vandens
- 4 šaukštų kukurūzų krakmolo + 100 ml vandens
Glajui:
- 200 g šokolado
- 200 ml plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus sudėkite į vieną dubenį, o trynius – į kitą.
Kiaušinių trynius sumaišykite su 100 g cukraus, kukurūzų krakmolu, gerai išplakite plaktuvu iki vientisos masės ir supilkite pieną.
Užkaiskite šį puodą ant vidutinės ugnies, ir nuolat maišydami, išvirkite tirštą kremą.
Tada padėkite kremą į šalį ir įmaišykite minkštą sviestą.
Tada sudėkite susmulkintą baltąjį šokoladą ir gerai išmaišykite kremą šluotele, kad visi ingredientai gerai susimaišytų.
Perpilkite kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Tuo tarpu kiaušinių baltymus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir plakite, kol susidarys standžios putos. Plakdami suberkite 100 g cukraus ir plakite, kol masė taps tiršta ir kreminės konsistencijos.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada lengvai įmaišykite juos į išplaktus kiaušinių baltymus.
Tada papildomai į baltymus įmaišykite aguonų.
Paruoškite dvi apvalias 22 cm skersmens kepimo skardas, jų pagrindą išklokite kepimo popieriumi ir į kiekvieną skardą sudėkite maždaug vienodą kiekį kiaušinių baltymų mišinio.
Išlyginkite mišinį mentele ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Iš vyšnių išimkite kauliukus, nuplaukite ir sudėkite į puodą, pabarstykite cukrumi ir užpilkite trupučiu vandens (galite naudoti ir kitus vaisius).
Atskirame dubenyje sumaišykite 4 šaukštus kukurūzų krakmolo su vandeniu, trintuvu sutrinkite vyšnias ir abu mišinius sumaišykite.
Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės.
Leiskite iškeptiems kepiniams šiek tiek atvėsti, sudėkite juos vieną šalia kito ir ant abiejų uždėkite po pusę vyšnių mišinio.
Į apvalią torto formą įdėkite vieną paplotėlį su vyšniomis, ant viršaus užtepkite pusę kiekio kremo, uždenkite kitu paplotėliu su vyšniomis ir vėl užtepkite kremo ant paplotėlio su vyšniomis.
Įdėkite formą į šaldytuvą ir paruoškite šokoladinį glajų.
Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į nedidelį puodelį, supilkite grietinėlę ir nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol susidarys vientisa glaisto masė.
Desertą tolygiai apliekite glajumi ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Baigta! Galite supjaustyti ir patiekti ant stalo.
Mėgaukitės!
Instrukcijas vaizdo medžiagoje rasite čia: