Vieną kartą iš šios tešlos iškepę štrudelį, daugiau jo niekada nebegaminsite kitaip! Skani tešla pagaminta pagal Balkanų receptą. Net ir po dviejų dienų šis štrudelis būna kaip šviežias.
Jums reikės:
- 1 kg pusiau rupių miltų
- 3-4 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 300 ml aliejaus
- 500 ml pieno (gali būti ir daugiau)
Raugui:
- 1 pakelio mielių
- 1/2 šaukštelio cukraus pudros
- 100 ml šilto pieno
Įdarui:
- (aguonų – maltų aguonų + cukraus pudros + cinamono + šilto pieno + uogienės)
Gaminimo eiga:
Kadangi tešlai nereikia leisti pakilti, pirmiausia paruoškite raugą ir įdarą.
Į 100 ml šilto pieno įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus pudros, sutrupinkite mielių kubelį.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad aktyvuotųsi.
Įdarui aguonas sumaišykite su cukraus pudra ir cinamonu, įpilkite karšto pieno.
Galiausiai įmaišykite uogienę.
Į 200 g maltų aguonų įpilkite 50 ml pieno, įdėkite 150 g cukraus pudros, 1 pakelį cinamono ir 2 šaukštus uogienės.
Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius).
Sudėkite raugą ir įmuškite 2 kiaušinius.
Palaipsniui įpilkite aliejų ir 500 ml šilto pieno.
Stebėkite tešlos konsistenciją, nes kiekvieni miltai gali būti skirtingi.
Tešlą išminkykite plaktuvu.
Padalykite maždaug į 4 dalis, kiekvieną dalį iškočiokite, įdarykite įdaru (aš pasirinkau aguonų įdarą).
Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Štrudelį patepkite aliejumi, subadykite šakute ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite karštoje 180°C temperatūros orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.
Išėmę iš orkaitės aptepkite aliejumi.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: