Aguoninis pyragas yra rytų delikatesas, kuris užkariauja savo paprastumu ir tuo pačiu sodriu skoniu, negalima jų supainioti su niekuo kitu.
Redakcija nekantrauja pasidalinti su jumis šio nuostabaus delikateso receptu!
Jums reikės:
Tešlai:
- 50 g sviesto
- 0,5 šaukšto cukraus
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinis
- 100 ml pieno
- 350 g miltų
Įdarui:
- 250 g aguonų
- 150 g cukraus
- 130 g sviesto
Gaminimas:
Pirmas dalykas, turite pasirūpinti įdaru. Paimkite švarią, sausą keptuvę ir supilkite į ją aguonas. Kepkite aguonas keletą minučių, kol pajusite būdingą malonų kvapą.
Į gilų indą supilkite aguonas ir palaukite, kol atvės, tada įpilkite cukraus ir sumaišykite ingredientus.
Toliau ištirpinkite sviestą. Palikite 130 g, o likusią dalį sumaišykite su druska, cukrumi ir pienu.
Įmuškite kiaušinį į mišinį ir vėl gerai išmaišykite, šiek tiek suplakdami.
Išsijokite miltus ir palaipsniui įpilkite į dubenį su kitais ingredientais, visą laiką maišydami jo turinį.
Minkykite tešlą. Norėdami, kad ji būtų minkštesnė ir elastingesnė, darykite tai bent 10 minučių.
Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio.
Formą gausiai aptepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite aguonomis.
Sulenkite abu kraštus į vidurį ir suspauskite.
Vėl sutepkite sviestu ir apibarstykite aguonomis ir sulenkite ruošinį per pusę išilgai.
Dar kartą sutepkite, apibarstykite likusiomis aguonomis su cukrumi ir sulankstykite ruošinį per pusę, tik šį kartą jau skersai ir suvyniokite kraštus, kad kepant ištirpęs sviestas iš jo neišbėgtų.
Kepimo skardą įtieskite popieriumi, sutepkite aliejumi ir ant jos uždėkite ritinį.
Aguoninis pyragas turi kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35 minutes, iki auksinės rudos spalvos. Prieš pjaustydami palaukite, kol kepinys visiškai atvės.