Amerikietiškas obuolių pyragas sužavės jus savo nuostabiu skoniu! Jei laukiate svečių ir namuose turite obuolių, būtinai iškepkite šį pyragą!
Ingredientai:
vienas kilogramas nuluptų obuolių;
4 kiaušiniai;
200 gramų cukraus;
130 gramų kefyro;
arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
žiupsnelis druskos;
200 gramų kvietinių miltų;
10 gramų kepimo miltelių;
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono;
1 apelsino žievelė.
Gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, tuomet įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite 160 gramų cukraus ir įpilkite vanilės ekstrakto. Viską suplakite mikseriu iki vientisos masės. Tuomet į dubenį supilkite kefyrą.
Apelsino žievelę sutarkuokite, stenkitės, kad baltojo sluoksnio ant jos nebūtų, nes jis suteiks pyragui kartumo. Sutarkavę žievelę sudėkite ją į pyrago tešlą ir vėl viską išmaišykite. Tuomet į tešlą supilkite kvietinius miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir du trečdalius cinamono.
Geriausia tešlą maišyti mikseriu. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonai. Paruoštus obuolius sudėkite į tešlą ir išmaišykite mentele. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir patepkite sviestu arba aliejumi.
Tešlą su obuoliais supilkite į kepimo formelę ir išlyginkite ją mentele. Likusį cukrų (40 gramų) sumaišykite su likusiu cinamonu ir apibarstykite šiuo mišiniu pyrago viršų. Pyragą kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje maždaug 50-55 minutes.
Iš formelės išimkite pyragą ir leiskite jam atvėsti. Tuomet supjaustykite pyragą ir patiekite. Garantuojame, jog šis amerikietiškas obuolių pyragas sužavės visus jūsų svečius savo nuostabiu skoniu!