Kad mėsos ir žuvies patiekalai, taip pat salotos, nebūtų sausi ar nuobodūs, jums padės patys įvairiausi ir neįprasti padažai.
Šie padažai tokie geri, kad patys gali pretenduoti į atskirų patiekalų titulą! Jie suteiks įprastam patiekalui rafinuotumo, paskatins apetitą ir atskleis anksčiau nepastebėtas skonio pastabas.
Užrašykite:
Tzatziki
- 2 skiltelės česnako
- 1 agurkas
- 125 ml graikiško jogurto
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 20 g petražolių
1. Susmulkinkite česnaką ir petražoles.
2. Nuplaukite agurką ir sutarkuokite, o tada išspauskite iš sulčių.
3. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
Saldžiarūgštis
- 4 šaukštai vandens
- 1 šaukštelis kukurūzų miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai acto
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 3 šaukštai apelsinų sulčių
1. Kukurūzų miltus praskieskite virintu vandeniu.
2. Keptuvėje sumaišykite cukrų, actą, pomidorų pastą, apelsinų sultis ir sojos padažą. Įpilkite praskiestus kukurūzų miltus ir užvirkite.
3. Padažas patiekiamas karštas.
Pesto
- 60 g baziliko
- 2 skiltelės česnako
- 50 g parmezano
- 3 šaukštai kedro riešutų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- druska pagal skonį
1. Baziliką nuplaukite vėsiu vandeniu ir atskirkite lapus nuo stiebų, gerai nusausinkite.
2. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sutarkuokite sūrį.
3. Sudėkite į maišytuvą visus ingredientus, išskyrus aliejų. Alyvuogių aliejus turėtų būti.
Salotų užpilas
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai balzaminio acto
- 1 skiltelė česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
1. Įmaišykite į dubenį alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir smulkinto česnako.
2. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite padažą.
Salsa
- 1 skiltelė česnako
- 15 vyšninių pomidorų
- 20 g žalių svogūnų
- 20 g krapų
- 1 šaukštelis balzaminio acto
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
1. Pomidorus, svogūnus, krapus ir susmulkinkite smulkintuvu kartu su česnaku.
2. Į gautą masę įpilkite pomidorų pastos, acto ir alyvuogių aliejaus.
3. Įpilkite druskos ir pipirų pagal skonį ir supilkite į bandelę.
Sūrio
- 200 g lydyto sūrio
- 10 ml augalinio aliejaus
- 20 ml grietinėlės
- 3 šaukštai kedro riešutų
- 50 g kieto sūrio
- druskos pagal skonį
1. Sutarkuokite 50 g kietojo sūrio.
2. Puode sumaišykite sūrį, grietinėlę ir augalinį aliejų ir užvirkite.
3. Į padažą įpilkite kietojo sūrio ir prieskonių, virkite dar porą minučių ir leiskite padažui atvėsti.
Krapų
- 20 g krapų
- 6 skiltelės česnako
- 1 citrina
- ½ šaukštelio citrinos žievelės
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
1. Smulkiai supjaustykite krapus ir sutarkuokite citrinos žievelę.
2. Visus ingredientus sumalkite trintuve ir supilkite gatavą padažą į indelį.
Tikimės, kad šie padažai pagardins jūsų patiekalus ir išsirinksite savo mėgstamiausią.