Kiekvieną dieną vėl ir vėl susiduriame su ta pačia problema. Kokį skanų ir sveiką maistą reikia valgyti? Tai ypač aktualu, jei namuose yra vaikų. Ar kada pagalvojote apie lengvo ir įdomaus patiekalo gaminimą? Jie taip pat turi rūpintis savo šeimos maistu. Čia pateikiami receptai, kuriuos galima gaminti kiekvieną dieną. Pažvelkite į receptus, kuriuos gali gaminti suaugusieji ir net paaugliai.
Pusryčiai: keptos kriaušės su grietinėle
Jums reikės:
- 2 didelės kriaušės
- 200 g varškės
- 1 kiaušinis
- pienas
- 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
- 0,3 šaukštelio kardamono arba imbiero miltelių
Gaminimas:
Kriaušes padalinkite per pusę, pašalinkite sėklas. Taip pat pašalinkite šiek tiek minkštimo. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, pienu, krakmolu ir prieskoniais. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popierių. Varškę tolygiai paskirstykite ant pagrindinės kriaušės dalies. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Salotos: Žaliosios salotos su kiaušiniais ir sūriu
Jums reikės:
- 200 g įvairių salotų
- 2 kiaušiniai
- 100 g kieto sūrio
- 100 g jogurto
- 2 švieži agurkai
- Druska – pagal skonį
Paruošimas:
Agurką supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su salotų lapais. Sūrį sutarkuokite ir supjaustykite išvirtus kiaušinius. Ant salotų lapų sudėkite jogurtą, sūrį ir kiaušinius. Patiekite nemaišę.
Sriuba: greitai paruošiama minestronė
Jums reikės:
- Svogūnas
- 400 g šviežių ar marinuotų pomidorų savo sultyse
- 400 g virtų pupelių
- 2 skiltelės česnako
- 4 šaukštai pesto padažo
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Supjaustykite svogūną ir kepkite ant silpnos ugnies keletą minučių su česnaku. Įpilkite pomidorų ir pupelių sulčių. Virkite ant silpnos ugnies 5 minutes, kol viskas suminkštės. Pagardinkite pesto padažu ir patiekite karštą.
Mėsos patiekalas: Įdaryti pomidorai
Jums reikės:
- 4 dideli pomidorai
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 150 g maltos jautienos
- 50 g maltos kiaulienos ar vištienos
- petražolių
- Druskos – pagal skonį
Paruošimas:
Susmulkinkite svogūną ir česnaką ir pakepkite alyvuogių aliejuje. Pomidoro viršų atsargiai nupjaukite ir šaukštu pašalinkite minkštimą. Kepkite pomidorų minkštimą keptuvėje 10 minučių. Į kitą dubenį sudėkite paruoštą mėsą, pomidorų įdarą, petražoles ir druską ir gerai išmaišykite. Į pomidorus įpilkite pomidorų mišinio ir uždarykite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių 35 minutes.
Vegetariškas patiekalas: baklažanų salotos
Jums reikės:
- 50 g stiklinių makaronų
- 150 g baklažanų
- 1 vidutinis svogūnas
- 40 ml acto
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- Druska, pipirai ir džiovinti česnakai – pagal skonį
Paruošimas:
Supjaustykite baklažaną ir svogūnus. Kepkite ant stiprios ugnies keletą minučių. Makaronus pamirkykite kitame dubenyje 5–7 minutes. Tada sudėkite į keptuvę ir pagardinkite actu ir kitais prieskoniais. Keletą minučių pakepkite ant silpnos ugnies.
Desertas: varškėčiai su bananais
Ingredientai:
- 300 g varškės
- 4 šaukštai miltų
- 1 bananas
- 3 šaukštai cukraus
- 50 ml augalinio aliejaus
Paruošimas:
Varškę sumaišykite su bananais. Įpilkite cukraus ir miltų. Norėdami tešlą padalinti į lygias dalis, ant pabarstykite miltų, susukite ją į ritinį ir supjaustykite lygiomis dalimis. Kepkite 3–4 minutes iš kiekvienos pusės įkaitintame aliejuje.
Desertas: keksiukai
Ingredientai:
- 3 šaukštai cukraus
- 4 šaukštai miltų
- 2 šaukštai kakavos
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai pieno arba neriebios grietinės
- 3 šaukštai ištirpinto sviesto
Paruošimas:
Išsijokite miltus, suberkite cukrų ir kakavą ir gerai išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius, pieną ir sviestą. Į miltus įmaišykite išplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite. Puodelį sutepkite sviestu ir supilkite tešlą. Mikrobangų krosnelė bus naudojama maksimalia galia. Kepkite pyragą 3–5 minutes.