Daugelis žmonių savo dieną pradeda puodeliu gėrimo, suteikiančio gaivinančios energijos. Tai padeda pabusti, užpildo kūną energija, o gyvenimą – spalvomis. Kažkas mėgsta saldžią kavą ir prideda grietinėlės, o kažkas mėgsta aitrų, sodrų skonį. Tiesą sakant, yra daug daugiau priedų, ir jie sugeba paįvairinti įprastą skonio gamą.
Pienas
Šis receptas puikiai tinka nesaldinto gėrimo su grietinėle mėgėjams. Paimkite 60 ml pieno ir į jį įlašinkite kelis lašus vanilės ekstrakto. Mišinį įkaitinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje 20 sekundžių. Galite naudoti ne gyvulinės kilmės pieno produktą, bet augalinį variantą – avižų, migdolų ar sojų pieną.
Kakava
Jei į įprastą kavą įmaišysite nedidelį kiekį kakavos miltelių, gausite nepamirštamą šokolado skonį. Be to, priede yra medžiagos, gerinančios širdies ir kraujagyslių sistemos būklę bei kognityvines smegenų funkcijas.
Žemės riešutai
Susmulkinkite riešutus ir įdėkite 1-2 šaukštelius į kavos puodelį. Jie turėtų pastovėti, tada galite gėrimą perkošti arba gerti kartu su sutrintais riešutais. Žemės riešutuose gausu skaidulų ir vitaminų, be to, jie yra vertingas baltymų šaltinis.
Prieskoniai
Cinamonas suteiks pikantiško poskonio jūsų rytiniam „veržlumo“ puodeliui. Be to, dar gali būti naudojamas tarkuotas muskatas arba kardamonas, o egzotikos mėgėjai gali pagardinti dar ir aitriąja paprika. Sumaišykite kakavą su žiupsneliu cinamono bei muskato riešuto ir įdėkite į puodelį. Toks mišinys puikiai tonizuoja ir turi unikalų žiemos švenčių aromatą.
Ledukai iš kavos
Frappe ir kitų šaltų kavų gerbėjai gali naudoti šį patarimą. Ledo kubelių dėklus pripildykite atvėsintos kavos ir padėkite į šaldiklį. Taigi, kavos kubeliai visada bus po ranka, jie puikiai atvėsina ir naudojami kokteiliuose. Ledo kubelius galite daryti su vanile, žievelėmis ar vaisių sirupu.
Sviestas
Atrodytų, ką tokie skirtingi komponentai gali turėti bendro. Tačiau iš jų galima gaminti ne tik gėrimą, bet ir tikrą užkandį. Norėdami tai padaryti, į puodelį įpilkite šaukštą sviesto. Skystį galite paskaninti dviem arbatiniais šaukšteliais kokoso sviesto. Tokie pusryčiai leis jums jaustis sočiai ir nuteikti kūną riebalų deginimui. Jei norite, naudokite tik vieną priedą, arba sumaišykite juos abu.
Tibete kava tradiciškai geriama su druska, pipirais ir sviestu. Singapūre pupelės būtinai yra apkepinamos svieste, pagerinant jų kokybę ir skonį. Gėrimas pasižymi šilkine tekstūra ir subtiliu grietinėlės aromatu.
Nebijokite eksperimentuoti, pritaikykite naujas įdomias technologijas, kurkite mažus šedevrus, kurie pusryčius pavers gastronominiu nuotykiu.