Blynai yra universalus patiekalas. Jie gali būti saldūs, sūru, be įdaro ar su įdaru. Šiandien kalbėsime apie juos. Kaip blynuose suvynioti įdarą, kad jis liktų vietoje ir būtų gražu?
Įdaras
Šiems metodams galite naudoti bet kokį nelabai skystą įdarą. Galite tiesiog sumaišyti varškę, cukraus pudrą ir įdėti truputį grietinės:
1 metodas
Tai yra lengviausias ir labiausiai paplitęs blynų įdaro įvyniojimo būdas – vamzdelis. Kai valgau blynus su kondensuotu pienu, pirmiausia blyną susuku vamzdeliu, o paskui panardinu į kondensuotą pieną
Paskleiskite įdarą ant blyno centro ir paskirstykite per visą jo paviršių.
Sulenkite vieną blyno kraštą ir suvyniokite į sandarų ritinį.
Tokį blyną aštriu peiliu galima supjaustyti į mažus gabalėlius – gausite gražius blynų ritinius!
2 metodas
Tokiu būdu galima lankstyti blynus, jei reikia padaryti gražią nuotrauką. Greita, lengva ir paprasta!
Paskirstykite įdarą visame blyne, pagal pirmąjį metodą
Tada perlenkite blyną per pusę
Ir vėl per pusę, gaunate trikampį.
3 metodas
Ši būdas labai panaši į pirmąją – blynas taip pat susuktas, tik čia jo kraštai sulenkti į vidų. Pasirodo, kad tai yra patikimesnis būdas, todėl įdaras tikrai neišbėgs ir liks blynuose!
Paskleiskite įdarą arčiau blyno vidurio, neišplatindami jo per visą plotą.
Kairysis ir dešinysis blyno kraštas sulenkiamas šiek tiek iki centro.
Ir susukamas įprastas vamzdelis.
Tokiu būdu sulankstytus blynus, vėliau galite kepti orkaitėje. Labai patogu – blynai formoje neužima daug vietos, o įdaras neiškrinta.
4 metodas
Ir tai yra mano mėgstamiausias variantas (ir pats populiariausias, man atrodo) – blyno lankstymas voku. Tokius blynus labai patogu užšaldyti ar kepti keptuvėje – įdaras saugiai paslėptas blyne, o pats blynas neišsiskleidžia.
Įdėkite įdarą ant blyno, kaip ir ankstesnėje versijoje.
Sulenkite kairįjį ir dešinįjį kraštus iki centro.
Tada sulenkite viršutinį kraštą (kur yra įdaras) į centrą.
Toliau sulenkiate blyną į centrą.
5 metodas
Šiuo metodu blynas gaunamas trapecijos formos . Bet jei paskutiniame žingsnyje šiek tiek kitaip sulenksite kraštus, gausite uždarą trikampį.
Įdarą dėkite tiksliai į blyno centrą, kaip nuotraukoje.
Viršutinį blyno kraštą sulenkite į centrą.
Tada sulenkite apatinius du blyno kraštus link centro, kad padarytume trikampį (žiūrėkite žemiau esančią nuotrauką, ten viskas labai paprasta). Iš principo, jei norite gražaus patiekimo, galite palikti taip!
Dėl trapecijos: lenkite viršutinį trikampio šoną į jo pagrindą. Ir sulenkite kraštus į centrą. Mes apverčiame jį aukštyn kojomis ir blynas yra paruoštas!
Jei norite gauti uždarą trikampį, paskutiniame žingsnyje turite užlenkti kraštus įstrižai.
6 metodas
Geras ir labai paprastas būdas suvynioti įdarą į blyną. Tinka bet koks įdaras – ir saldus, ir mėsiškas, ir bet koks skirtingas (ne skystas). Tokie blynai atrodo neįprastai ir yra labai gražūs.
Įdarą sudėkite blyno centre, kaip ir ankstesnėje versijoje.
Surinkite blyno kraštus į viršų. Pritvirtinkite viršutinę dalį, kad blynas neatsidarytų.
Taikant šį metodą kyla vienintelis klausimas – kaip surišti blyną. Čia tinka viskas: virti spagečiai ar ryžių makaronai, žali svogūnų laiškai, petražolių stiebai, ilgos apelsinų žievelės ir marmelado kaspinai.