Burokėliai yra viena sveikiausių daržovių. Jie labai skanūs ir naudingi. Pristatome, kokie yra 5 populiariausi burokėlių salotų receptai.
Burokėliai su vynuogėmis ir sūriu
Ingredientai:
- 1 didelis virtas burokėlis ar keli maži (300–400 gramai)
- 150 gramų sūrio
- 2-3 skiltelės česnako
- druska pagal skonį
- 20 didelių vynuogių ir keletas dekoravimui
- 2 virti kiaušiniai
- 150 gramų majonezo.
Gaminimas:
Burokėlius sutarkuokite ir sudėkite į salotų dubenį, suteptą augaliniu aliejumi. Suspauskite burokėlius ir švelniai aptepkite juos majonezu. Kitas sluoksnis turėtų būti susmulkinto kiaušinio baltymo.
Sūrį taip pat sutarkuokite. Vynuoges perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Sumaišykite sūrį su majonezu. Įdėkite į indą su burokėliais. Tuomet išverskite salotas ant lėkštės, burokėliai turėtų tapti pirmu sluoksniu. Burokėlius galite papuošti majonezu ir vynuogėmis, o likusius kiaušinio trynius taip pat susmulkinkite mažais gabalėliais ir papuoškite jais salotas.
Burokėliai su obuoliais ir džiovintomis slyvomis
Ingredientai:
- 200–300 gramų burokėlių
- 200-300 gramų obuolių
- 10 vienetų didelių slyvų
- 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų
- 2 valgomieji šaukštai majonezo.
Gaminimas:
Burokėlius ir obuolius supjaustykite plonomis juostelėmis. 10 minučių palaikykite slyvas, užpiltas karštu vandeniu. Tada jas nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Riešutus susmulkinkite peiliu, nelabai smulkiai. Viską sumaišykite ir pagardinkite majonezu.
Burokėliai su morkomis ir varške
Ingredientai:
- 1 burokėlis
- 2 mažos morkos
- 2 skiltelės česnako
- 100 gramų varškės (galite naudoti ir varškės sūrį)
- malti juodieji pipirai
- 1-2 valgomieji šaukštai majonezo
- krapai.
Gaminimas:
Burokėlius ir morkas sutarkuokite smulkia tarka, įdėkite varškės (jei naudojate varškės sūrį, smulkiai jį supjaustykite ir tada dėkite į salotas), sudėkite česnakus ir smulkiai supjaustytus krapus. Viską sumaišykite ir pagardinkite majonezu.
Burokėliai su kopūstais ir obuoliais
Ingredientai:
- 1 burokėlis
- 1 didelis obuolys
- 200 gramų šviežių kopūstų
- aliejus
- cukrus
- actas
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- druska
- malti juodieji pipirai
- saulėgrąžų arba sezamo sėklos.
Gaminimas:
Kopūstus plonai supjaustykite ir apibarstykite druska. Burokėlius ir obuolius taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis. Padažui sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis, maltus juoduosius pipirus, actą, saulėgrąžų ar sezamo sėklas.
Tuomet sumaišykite padažą ir kopūstus su obuoliais. Suberkite susmulkintus burokėlius ir vėl sumaišykite.
Korėjietiškos burokėlių salotos
Ingredientai:
- Burokėliai – 500 g
- česnakai – 3 skiltelės
- malti juodieji pipirai – 1/3 arbatinio šaukštelio
- augalinis aliejus – 1/2 stiklinės
- actas – 3 valgomieji šaukštai
- druska pagal skonį.
Gaminimas:
Burokėlius stambiai sutarkuokite, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus, pipirus, įpilkite acto. Įdėkite į vandens vonelę ir palaikykite 20 minučių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite burokėlius, apkepinkite. Leiskite atvėsti, sudėkite į salotas ir palaikykite šaldytuve 12 valandų. Skanaus!