Mėgstate bulvinius patiekalus, tačiau laikotės dietos? Jums tikrai nėra būtina atsisakyti patinkančių valgių, tačiau galite pakoreguoti jų paruošimo metodus. Orkaitėje kepti bulviniai blynai bus ne tokie riebūs, be to, į jų tešlą galima įmaišyti įvairių daržovių ir kitų maisto produktų, kurie išlaikys visas naudingąsias savybes. Mes siūlome išbandyti šiuos 5 bulvinių blynų receptus: tikrai atrasite savo mėgstamiausią!
1. Daržovių blynai su avižų miltais
Jums reikės:
- 150 g bulvių
- 150 g morkų
- 150 g cukinijos
- 2 kiaušinių
- 80 g avižų miltų (galite tiesiog sumalti avižinius dribsnius)
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
- Šiek tiek aliejaus
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Stambia trintuve sutarkuokite bulves, morkas ir cukinijas. sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius išplakite su pomidorų padažu, pilkite į daržovių masę. Suberkite avižų miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais. Šaukštu pilkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Dėmesio: kuo plonesnis bus tešlos sluoksnis, tuo traškesni bus blyneliai.
2. Bulviniai blynai su varške (be miltų)
Jums reikės:
- 150 g varškės
- 400 g bulvių
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų neriebios grietinės
- 50 g svogūnų
- 1-2 česnako skiltelių
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šiek tiek aliejaus
Kaip gaminti?
Smulkia trintuve sutarkuokite bulves ir svogūnus, pašalinkite sulčių perteklių. Įmuškite kiaušinį, viską gerai išmaišykite. Įtrinkite varškę (neturi likti gumulėlių). Įdėkite smulkiai pjaustyto česnako, įberkite druskos ir pipirų. Įdėkite grietinės, viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais. Nedideliu atstumu formuokite blynelius. Kepkite apie 20 minučių, kol blyneliai gražiai paruduos.
3. Bulviniai blynai su vištiena
Jums reikės:
- 200 g vištienos filė
- 2 šaukštų viso grūdo miltai
- 5 bulvių
- 1 svogūno
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šiek tiek aliejaus
Kaip gaminti?
Sumalkite vištienos filė (arba supjaustykite nedideliais gabalėliais). Įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Sutarkuokite bulves ir svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir smulkintą vištieną. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi. Formuokite blynelius. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
4. Bulviniai blynai su moliūgais
Jums reikės:
- 250 g moliūgų
- 6 vidutinio dydžio bulvių
- 1 svogūno
- 1 kiaušinio
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šiek tiek aliejaus
Kaip gaminti?
Sutarkuokite moliūgą, svogūną ir bulves. Sumaišykite šiuos ingredientus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi. Formuokite blynelius. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės.
5. Bulviniai blynai su grybais (be miltų)
Jums reikės:
- 500 g bulvių
- Saujelės smulkintų svogūnų laiškų
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 100 g pasirinktų grybų
- 1 kiaušinio
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Šiek tiek aliejaus
Kaip gaminti?
Sutarkuokite bulves ir morkas, nupilkite išsiskyrusias sultis. Smulkiai supjaustykite grybus, apkepkite keptuvėje. Į bulvių ir morkų mišinį suberkite apkeptus grybus, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi. Formuokite blynelius. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės.