Vištienos krūtinėlę kiekviena namų šeimininkė gamina tikrai dažnai, tad pristatome jums net keletą būdų, kaip galite paįvairinti jau pabodusius patiekalus. Tikimės, kad išbandysite šiuos visus receptus!
Vištienos krūtinėlė su grybais ir kietuoju sūriu
Ingredientai:
- 3 vištienos krūtinėlės
- 6-8 vnt. grybų
- pomidorai
- 100 g kietojo sūrio
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto česnako
- 1/4 arbatinio šaukštelio muskato
- druskos, prieskonių – pagal skonį
- 2-3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėles nuplaukite ir ant viršaus įpjaukite gilius griovelius, bet mėsos iki galo neperpjaukite. Įdėkite visas tris įpjaustytas vištienos krūtinėles į riebalais išteptą kepimo indą arba gilesnę lėkštę. Dubenyje sumaišykite druską ir prieskonius su trupučiu aliejaus. Šiuo mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsą.
Kietąjį sūrį supjaustykite griežinėliais. Grybus ir pomidorus nuplaukite ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ingredientus į krūtinėlės įpjovas.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes. Skanaus!
Vištienos krūtinėlė su šonine
Ingredientai:
- 1 vištienos krūtinėlė;
- 150 g šoninės riekelių;
- 80 g kietojo sūrio;
- 40 g pesto padažo.
Gaminimas:
Ant kepimo indo šalia vienas kito sudėkite šoninės griežinėlius ir uždėkite ant jų vištienos krūtinėlę. Mėsoje padarykite vieną ilgą įpjovą, apibarstykite ją druska, užpilkite pesto padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Tada vištienos krūtinėlę suvyniokite į šoninę.
Kepkite iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Skanaus!
Virta vištienos krūtinėlė
Šiam paruošimo būdui reikia specialių maišelių virimui ir siurblio, kuris ištrauktų visą orą iš jų.
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės
- prieskonių mišinys pagal skonį
- druska
- aliejus.
Gaminimas:
Pasūdykite mėsą iš abiejų pusių ir pabarstykite norimais prieskoniais. Tada sudėkite mėsą į maišelius, išsiurbkite orą ir virkite žemoje temperatūroje apie 1,5 valandos.
Išimkite virtą mėsą iš maišelio, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir paskrudinkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.
Ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su traškia plutele
Ingredientai:
- vištos krūtinėlė
- kukurūzų arba bulvių krakmolas
- sojų padažas
- druska.
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonesniais griežinėliais ir švelniai pamuškite. Apibarstykite druska, apvoliokite krakmole, pamirkykite sojos padaže ir apkepkite iš abiejų pusių ant grotelių arba karštoje keptuvėje. Skanaus!
Vištienos krūtinėlė, kepta folijoje
Ingredientai:
- 700 g vištienos krūtinėlės
- druskos ir prieskonių pagal skonį
- česnakas
- saulėgrąžų aliejus.
Gaminimas:
Sumaišykite visus prieskonius dubenyje su trupučiu aliejaus, supjaustykite vištienos krūtinėlę ir palikite išteptą prieskoniais marinuotis mažiausiai valandą. Ant kepimo skardos uždėkite foliją, o ant jos uždėkite marinuotos vištienos krūtinėles gabalėlius dėkite į iki 250° C įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių.
Kepant labai svarbu nedarinėti orkaitės durelių. Skanaus!
Vaizdo įrašas: