Kai lauke šilta ar net karšta, kokio šalto ir skanaus deserto norisi? Žinoma, ledų! Deja, ne visada galime būti tikri, kas slypi parduotuvėse parduodamų ledų sudėtyje. Todėl verčiau pasigaminti jų patiems!
Pristatome 3 nuostabius receptus.
Krembriulė su riešutais
Sudėtis
- 350 g grietinės
- 250 g kondensuoto pieno
- sauja riešutų
Į dubenį sudėkite grietinę (kuo riebesnė, tuo geriau) ir kondensuotą pieną. Išplakite maišytuvu iki vientisos masės. Pagal skonį pridėkite smulkintų riešutų, viską gerai išmaišykite ir padėkite į šaldiklį 3-4 valandoms arba per naktį, kol ledai sukietės.
Vaisių ir uogų ledai
Sudėtis
- 2 bananai
- 200 g serbentų
- 0,5 puodelio kondensuoto pieno
- 2-3 šaukštai cukraus pudros
Pirmiausia sušaldykite bananus. Supjaustykite juos mažais gabalėliais, galite naudoti ir kubelius, ir griežinėlius. Paskirstykite lygiu sluoksniu, pavyzdžiui, ant lentos ir padėkite į šaldiklį maždaug 1 valandai. Bananai geriausiai tinka sunokę, nes yra saldesni ir minkštesni.
Sušaldytus bananus perkelkite į maišytuvą, pridėkite šaldytų uogų, kondensuoto pieno ir cukraus pudros, sutrinkite iki vientisos masės. Ilgai plakti nebūtina, nes dėl to ledai pradeda kaisti ir tirpti.
Šokoladiniai grietininiai ledai
Sudėtis
- 200 ml grietinėlės
- 2 bananai
- 2 šaukštai kakavos
- 150 g kondensuoto pieno
Kad ledai būtų ne tokie riebūs, dalį grietinėlės pakeiskite bananais. Iš anksto sušaldykite bananus ir vėliau sumalkite juos kartu su kondensuotu pienu bei kakava. Švelniai įmaišykite grietinėlę į bananus ir viskas!
Kaip matote, ledų pagrindas yra universalus. Todėl drąsiai eksperimentuokite su priedais!